Un avion militar american, aflat în timpul unui zbor de antrenament, s-a prăbușit luni în Marea Nordului, în largul regiunii de nord-est a Angliei.

Pilotul avionului militar prăbuşit în largul Marii Britanii a murit

Pilotul avionului militar american prăbuşit în Marea Nordului, în largul Marii Britanii, a fost găsit mort, anunţă Forţele Aeriene din Statele Unite, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Pilotul avionului de tip F-15C Eagle prăbuşit a fost localizat şi este mort. Este o pierdere tragică, transmitem condoleanţe Escadrilei 493”, a comunicat Unitatea de aviaţie 48, din r cadrul Forţelor Aeriene americane.

Echipe de intervenţie din SUA şi Marea Britanie încearcă acum să recupereze epava avionului de vânătoare, iar armata americană încearcă să afle circumstanţele producerii accidentului.

Aparatul decolase din Baza aeriană Lakenheath, situată la circa 40 de kilometri de orăşelul britanic Cambridge. Avionul s-a prăbuşit în Marea Nordului, în cursul unei misiuni de antrenament.

Știrea inițială:

Cauzele accidentului nu sunt momentan cunoscute, dar Forțele Armate Americane au anunțat că la bordul aparatului de zbor se afla doar un pilot, informează BBC.

„La momentul accidentului, aeronava se afla într-o misiune de rutină, un antrenament, iar la bord se afla un singur pilot. Cauza prăbușirii, precum și starea pilotului, sunt necunoscute în acest moment, iar forțele de căutare și salvare ale Marii Britanii intervin”, a anunțat Armata americană prin intermediul unui comunicat.

Citeste si...
Piața bursieră din Turcia, prăbușită aproape de nivelul din 2008

Mai multe echipaje de căutare și de salvare au fost trimise în zona unde estimează autoritățile că s-ar fi probușit avionul.

„Un elicopter al Pazei de Coastă a fost trimis la fața locului. În urma unui apel de tip SOS, mai multe nave aflate în regiune se îndreaptă acum la fața locului”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă a Regatului Unit.

Aeronava decolase din apropiere de Cambridge
Aeronava militară americană, de tip F-15C Eagle, decolase de la baza aeriană Lakenheath din Suffolk, aflată la aproximativ 40 de kilometri de Cambridge, pentru un atrenament. Potrivit primelor informații, avionul s-ar fi prăbușit în jurul orei locale 09:40 (ora 11:40, ora României, n. red.) la aproximativ 140 de kilometri de coasta de est a Marii Britanii.

RAF Lakenheath este cea mai mare bază aeriană operată de către Forțele Aeriene Americane pe teritoriul Marii Britanii și singura bază din Europa unde se află asemenea aparate de zbor.

Peste 4.000 de membri ai Forțelor Aeriene ale Statelor Unite sunt detașați în această bază militară.

Acesta nu este primul astfel de incident care să implice o aeronavă a Armatei Statelor Unite în Marea Britanie. În 2014, un elicopter militar american s-a prăbușit în estul Angliei. Accidentul a dus la moartea tuturor celor patru membri ai echipajului de la bordul elicopterului.