Cinci copii s-au înecat, duminică, în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, comuna Filipeşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, căpitanul Cătălin Istrati.

Toți cei cinci copii înecați duminică seara în râul Siret au fost găsiți și au fost declarați morți. La căutări au participat pompieri de la ISU Bacău și ISU Neamț, informează Mediafax.

Potrivit ISU Bacău, pompierii au scos pe rând din apă cei cinci copii care s-au înecat în râul Siret. Echipajele medicale de la fața locului le-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Este vorba de doi tineri cu vârsta de 14 ani, doi cu vârsta de 17 ani și unul de 18 ani. Cei cinci se aflau la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești. Martorii au spus că au intrat în apă și nu au mai ieșit.

Alte două victime au fost scoase din apă, iar echipajele medicale le aplică menevre de resuscitare. Doi copii sunt căutați în continuare.
Cinci copii
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, căpitanul Cătălin Istrati, manevrele de resuscitare asupra copiulului găsit au fost fără rezultat. Medicii au declarat decesul. Ceilalţi 4 copii sunt căutaţi în continuare de pompieri.

Unul dintre copii a fost găsit și i se fac manevre de resuscitare.

Cei cinci minori sunt căutaţi de pompieri cu ajutorul a două bărci.

La faţa locului se află pompierii băcăuani şi echipaje medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, informează Agerpres. Sunt așteptați și scafandri.

În sprijin se deplasează pompieri de la ISU Neamţ cu barcă şi un echipaj SMURD, informează sursa citată.