Social, Stiri

Trafic cu speranţe. Locuri false de muncă în Israel

Trafic cu speranţe. Locuri false de muncă în Israel

blank Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, autorităţile fac descinderi în mai multe locaţii din Bucureşti, în scopul de a destructura o grupare infracţională care ar fi înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel. Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, capul organizaţiei este fostul deputat Nati Meir. Mai mult de 10 români au fost “duşi cu zăhărelul” de către Meir, care promitea locuri de muncă ,bine plătite, în Israel. Astfel românii cu speranţe de mai bine, capabili să accepte orice fel de muncă care să aducă suportul material necesar supravieţuirii familiei,plăteau între 400 şi 800 de euro, commision pentru intermedierea locurilor de muncă în străinătate.

 

Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel. De asemeni, fostul deputat a mai fost judecat alături de fratele său Or Meir pentru fapte de corupţie şi trafic de influenţă în formă continuată, fiind vorba despre două fapte, una în cursul anului 2009 şi alta în martie – aprilie 2010. Cei doi au fost eliberaţi din închisoare în 11 aprilie 2011, după ce au stat în arest preventiv aproape un an.

 

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galaţi îl mai acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare 50.000 euro, commision pentru a interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentru înşelăciune.

 

blank