piese de schimb
International

Trădători ucraineni îi așteptau pe ruși cu piese de schimb pentru tancuri să intre în Harkov

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit la Harkov un depozit clandestin de piese de schimb pentru tancurile rusești așteptate să ajungă în oraș.

În depozit se aflau piese de schimb pentru tancuri 19 motoare și alte componente pentru vehicule blindate, cu o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Piesele erau suficiente pentru a repara jumătate din tancurile unui batalion,

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit că un locuitor de la Harkov, în vârstă de 61 de ani, a amenajat depozitul ilegal. În acest sens a conspirat cu angajații întreprinderilor locale de armament și a organizat furtul motoarelor de tancuri 5TDFA.

Potrivit SBU, componentele erau planificate să fie predate trupelor ruse în cazul infiltrării acestora în Harkov. Tancurile rusești T-64 sunt încă echipate cu motoare 5TDFA.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a demarat urmărirea penală în temeiul art. 111 din Codul penal (trădare săvârșită în baza legii marțiale). Ancheta este în desfășurare, scopul ei fiind identificarea tuturor persoanelor implicate în infracțiune.

blank