Se întâmpla uneori ca mașina să se oprească brusc, aparent fără nici un motiv, și să nu mai poată fi pornită. În plus, această situație se poate întâmpla în cele mai nepotrivite locuri sau momente, iar prin jur să nu se afle nici un service. Ce pot face şoferii în această situație? Au două posibilități, fie aleg să rezolve problema în regim propriu, fie optează pentru serviciile profesionale ale unei firme de tractare auto.

 

Care sunt diferențele dintre tractarea profesională și cea în regim propriu?

 

Adesea, momentele în care mașina se oprește în mijlocul drumului sunt neprevăzute și nici un șofer nu își dorește să se confrunte cu astfel de probleme. Totuși, când sunt puși în astfel de situații, unii dintre ei aleg să apeleze la ajutorul prietenilor pentru a rezolva problema.

 

Principalul motiv pentru care aleg această soluție este cel financiar, considerând că serviciile profesionale au costuri foarte mari, într-un mod nejustificat. În realitate, costurile care pot apărea atunci când se improvizează pentru a rezolva o problemă/ situație pot fi cu mult mai mari decât în cazul în care s-ar fi ocupat o firmă de tractare auto de rezolvarea acesteia.

 

De exemplu, în cazul tractării auto improvizate, riscurile la care se supun şoferii, atât cel care se confrunta cu o defecțiune a mașinii, cât și cel care îl ajută, sunt destul de multe. De la lipsa de siguranța pe care o oferă autovehiculul care este tractat, fiind destul de greu de evitat impactul cu o altă mașina, în cazul apariţiei unei astfel de situații, până la posibilitatea de a avea loc un impact între cele două mașini, cea tractată și cea care tractează, sau chiar desprinderea legăturii dintre cele două autovehicule, fiind printre cele mai comune incidente produse în astfel de cazuri.

 

De aceea, se recomanda contractarea unor servicii profesionale de tractări auto atunci când şoferii se confrunta cu defecțiuni ale mașinii care determină imposibilitatea acesteia de a mai porni. Avantajele, în această situație, sunt foarte multe.

 

Avantajele serviciilor profesionale de tractări auto

 

În primul rând, o firmă de tractări auto va transporta mașina, dacă aceasta nu mai poate fi pornită, pe o platformă pe care va fi foarte bine ancorată și stabilizata, oferind astfel un transport în siguranța până la destinație, fie că este vorba despre adresa proprietarului sau un service aflat în apropiere.

 

În plus, o astfel de firma are toate resursele necesare pentru a veni în ajutorul şoferilor: o echipă de angajați calificaţi și experimentaţi, o trusă de scule și echipamente, necesare pentru rezolvarea defecţiunii, dacă aceasta nu este gravă, și un parc auto, format din platforme și macarale, pentru a putea fi urcate pe platforma chiar și autoturismele care nu mai pot fi mişcate.

 

Astfel că prețurile solicitate de o firmă de tractare auto sunt chiar justificate, oferid intervenție rapidă și eficiența pentru rezolvarea problemelor, iar nivelul acestora se situează la un nivel mediu, astfel ca aproape orice șofer care are astfel de probleme cu mașina are posibilitatea de a le accesa.