Actualitate, Stiri

Torționar cu sechestru pe pensie

Curtea de Apel București a decis, ieri, să pună sechestru pe locuința lui Alexandru Vișinescu și pe acțiunile pe care acesta le deținea la SIF Moldova, SIF Transilvania și SIF Muntenia. În acelaşi scop, instanța a mai decis să pună poprire asigurătorie asupra unei cote de o treime din pensia, în valoare netă de 3.376 lei, încasată de Vișinescu.

ministerul-finantelor-mai-si-anp-ar-putea-plati-daune-morale-alaturi-de-visinescu-280390

Aceste măsuri au fost necesare pentru „garantarea reparării pagubei” de 660.000 de euro în dosarul în care acesta este judecat pentru m oa r – tea a 12 deținuți politici. Avocatul lui Vişinescu s-a opus acestor măsuri, susţinând că fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat deţine doar o garsonieră.

Rudele victimelor, în sală

La proces a fost prezentă și Nicoleta Eremia, soția fostului general Ion Eremia, închis la Penitenciarul Râmnicu Sărat și unul dintre prizonierii torționarului Vișinescu. Aceasta este constituită parte civilă în dosar. Ea îi cere lui Vișinescu daune morale și materiale în cuantum de 100.000 euro. Nicoleta Eremia a fost de acord cu sechestrul pe bunurile lui Vişinescu, susţinând că nu poate să plece din lumea asta şi să nu răspundă.

Alexandru Vişinescu nu s-a prezentat ieri la Curtea de Apel în procesul în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, lipsind nejustificat. La termenul următor, din 5 noiembrie, va fi adus de către polițiști cu mandat. Reamintim că, în perioada 1956-1963, Vișinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a persecutat deținuții politici prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, relele tratamente, bătaia și alte violențe inumane.