Sport, Stiri

Torța olimpică a revenit pe Pământ dupa ieșirea istorică din spațiu!

O capsulă Soyuz, cu trei astronauţi şi torţa olimpică rusă la bord, a fost scoasă în spaţiu pentru prima dată în istorie, asa cum ați putut citi intr-o știre anterioara. Astăzi, aceasta aterizat luni în Kazahstan, în Asia Centrală, cu mai puţin de trei luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Soci.

4119505-afp-mediafax-foto-doug-pensinger

 

Misiunea a durat 166 de zile, iar Stația Spaţială Internaţională (ISS), alături de astronauții Fiodor Iurcihin din Rusia, italianul Lucas Parmitano şi americana Karen Nyberg au revenit pe Pământ aşa cum era prevăzut, la ora 02.49 GMT (04.49 ora României), cu torţa olimpică, scoasă în spaţiu, sâmbăta trecută, pentru prima dată în istorie.

Ei au aterizat într-o capsulă Soyuz suspendată de o paraşută albă mare în regiunea Djezkazgan, în stepele Kazahstanului, pe o vreme favorabilă dar rece, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

În cele patru zile petrecute în spațiu, torța a rămas stinsă și a fost păstrată intr-un etui pe care, la aterizare un angajat al Agenției Spațiale Ruse (Roskosmos) s-a grăbit sa-l deschidă: „iată torța”, a declarat el.

blank