Topul celor mai căutate operații estetice de catre românce
Featured, Life

Topul celor mai frecvente operații estetice căutate de către femeile din românia

Topul celor mai căutate operații estetice ale româcilor. Ultimele luni i-au făcut pe români să se privească mai atent în oglindă şi să-şi observe defectele, aşa că au apelat la chirurgia estetică, în mai mare măsură ca în anii trecuţi.

Topul celor mai căutate operații de frumusețe: Statul acasă le-a dat şi ocazia să se recupereze în linişte. Această tendinţă nu a fost doar la noi, spun medicii, mai ales că şi foarte mulţi dintre pacienţii supraponderali au decis să scape cât mai rapid de greutatea în plus, de teama unor complicaţii majore în caz de Covid.

Topul celor mai frecvente operații estetice căutate de către femeile din românia

Nicoleta Mihai Tănase, pacient: „Am făcut o intervenţie de augmentare mamară şi o abdominoplastie. A fost necesar să fac aceste intervenţie, chiar dacă nu pot să spun că am avut toată susţinerea”.

Ca ea sunt alţi aproape o sută de mii de români care au făcut schimbări cu bisturiul. Cam 4.500 pentru ridicarea bustului, 5.500 pentru corecţia pleoapelor, 9.000 pentru reducerea „aripioarelor” de pe şolduri. În jur de 3.500 şi-au sculptat nasul ori au cerut îndepărtarea stratului adipos de pe picioare şi fese.

Dr. Carmen Giuglea, medic chirurg: „Nemaifiind nevoiţi să se ducă zi de zi la job, puteau să stea acasă, chiar dacă lucrau de la calculator, dar perioada aceasta de recuperare a fost mai uşor de suportat. Din experienţa ultimelor luni, cel mai frecvent am avut solicitări în privinţa remodelării abdomenului şi a sânilor. Cu 15-20 la sută chiar a crescut uşor numărul de intervenţii anul trecut, comparativ cu cel precedent”.

Gabriela Bondoc, medic psihiatru: „Foarte multe persoane au experimentat, pe lângă o izolare accentuată, şi o scădere a activităţii fizice şi o creştere a îndoielilor legate de propria persoană. Şi atunci, o astfel de intervenţie ne poate asigura că atunci când pandemia se va termina, ne va aştepta un mai mare succes în relaţiile sociale”.

De frică de a nu fi şi mai vulnerabili în fata infecţiei Covid, decât pentru îmbunătăţirea relaţiilor sociale, câteva sute de români au ales intervenţiile bariatrice, adică metodele chirurgicale care tratează obezitatea. Din păcate, programele spitalelor de stat s-au oprit, iar operaţiile de acest fel s-au făcut în clinici private.

Pentru intervenţiile postbariatrice, adică de îndepărtare a pielii în exces de după slăbirea masivă, pacienţii s-au adresat tot sistemului particular. Şi mai există un motiv pentru care clinicile private au primit un număr şi mai mare de acest tip de chirurgie. Multe spitale de stat au sistat, în pandemie, corecţiile plastice şi reparatorii: de pildă, Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti, care s-a profilat pe cazuri Covid. Cei care doreau corectarea urechilor clăpăuge ori a unor cicatrici mutilante au fost nevoiţi să meargă în privat, dacă şi-au permis costurile.


blank