Economic, Featured

Top 9 profesii cele mai bine plătite din lume

Găsirea unui loc de muncă potrivit în diferite țări din lume nu este o sarcină simplă, dar dacă reușești să îl obții vei avea parte de stabilitate economică și te vei bucura de o pensie mai frumoasă. Iată top 9 profesii cele mai bine plătite din lume.

Stomatologie

Stomatologii câștigă bine în majoritatea țărilor din lume. Există o bună relație între cerere și ofertă, așa că nu va fi foarte complicat să îți găsești un loc de muncă în acest sector, dacă ai absolvit Facultatea de Medicină. Te poți specializa în implantologie, ortodenție etc. Salariu mediu anual al unui stomatolog la nivel mondial este în jur de 64.808 euro anual.

Economie și finanțe

Această profesie îți permite accesul la piața muncii cu destulă ușurință, având în vedere că există o mulțime de sarcini legate de finanțe, în companii. Nu toată lumea poate lucra în acest sector, sunt necesare anumite aptitudini pentru a lucra ca economist/ă. Un exemplu de job bine plătit este cel de director financiar. Salariul mediu anual este de 44.656 euro.

Pilot de avion comercial

Este profesia una dintre cele mai bine plătite din acest top. De asemenea, este o profesie destul de grea, având în vedere că piloții trebuie să de-a o serie de teste la o anumită perioadă de timp. Salariul mediul al unui aviator este de 60.000 euro anual.

Inginerie informatică

Orice companie are nevoie de soluții informatice, așa că există o mulțime de poziții pe care un inginer IT poate să le ocupe. Poate lucra în departamentul tehnic, ca programator, în departamentul de arhitectură informatică sau ca director al departamentului informatic, de exemplu. Pot opta pentru profesia de inginer de software, în acest caz se dedică exclusiv programării. Salariu mediu anual este de 50.335 anual.

Inginerie industrială

Ingineria nu este ușoară, deși se găsește pe orice listă de profesii cel mai bine plătite în lume. Inginerii din sectorul industrial au un salariu bun la nivel mondial. Salariul mediu anual la nivel mondial este de 68.000 euro.

Inginerie minieră

Este o meserie foarte bine plătită în țările latino americane. Inginerii se dedică coordonării extragerii resurselor naturale din mine, deși uneori este nevoie de cunoștințe de inginerie a explozivilor. Salariul mediu anual este de 10.812 dolari.

Acest decalaj salarial față de alte opțiuni de pe listă se datorează faptului că în anumite țări salariile sunt mai mici și, prin urmare, nivelul de trai este, de asemenea, mai ieftin.

Industria chimică

Ramura cea mai întâlnită este chimia farmaeutică, deși există și alte opțiuni la fel de interesante. În țări precum Argentina sau Mexic inginerii chimiști au locul de muncă cel mai bine plătit dintre toate. Salariul mediu anual este de 12.217 dolari.

Drept

Fiecare țară are propria legislație, așa că dificultatea acestei profesii depinde de țara unde se studiază în vederea licențierii în drept. Odată cu intrarea în barou avocații pot primi un salariu suficient pentru a se bucura de stabilitate economică. Salariul mediu la nivel mondial este anual de 50.000 de euro.

Medicină

Studenții la medicină trebuie să știe că vor avea una dintre profesiile cele mai dificile din lume. Medicii au în întreaga lume un salariu mai mult decât acceptabil, având în vedere că este o profesie cu o mare responsabilitate. Salariul mediu anual este de 56.495 euro anual.

Tu nu ți-ai ales niciuna dintre aceste profesii? Ți-ai ales profesia de mecanic? Mai multe detalii despre această meserie poți citi pe bundeangajat.olx.ro.

De asemenea, trebuie să știi că această profesie face parte dintre acele profesii care asigură surse de venit fără obligativitatea de a încheia un contract de muncă. Cu alte cuvinte, pentru a lucra ca mecanic îți poți crea un PFA sau un Srl. Mult succes în viitor îți dorim!