Life, Stiri

TOP 10 mituri despre sanatate anulate de medici

Iata un top al principalelor 10 mituri despre sanatate, demontate de catre studii si medici

health (1)

Daca pana acum credeai ca guma de mestcat ti se lipeste de stomac daca o inghiti, ca nu mai sughiti daca te sperie cineva sau ca laptele cald alunga insomnia, de acum poti sta linistit. Medicii anuleaza miturile urbane sau de la bunici.

1. Frectiile cu alcool anuleaza febra

Temperatura corpului nu o sa scada in nici un fel daca folosesti in acest caz alcoool. In momentul in care ai febra, frectiile cu alcool sunt contraindicate, deoarece vaporii intra in organism prin piele si pot cauza intoxicatii alcoolice. Iar in cazul copiilor cu varste mici, acest tip de tratament poate provoca si coma.

2. Racim de la frig

De fapt, raceala este o afectiuna provocata de virusuri care patrund in organism, nimic mai simplu. In acest caz temperatura corpului sau a mediului in care ne aflam nu influenteaza cu nimic contractarea germenului in sine.

3. Ai nevoie de cel putin doi litri de apa ZILNIC

Intradevar hidratarea este importanta, insa cantitatea de apa de care are nevoie un om creste in raport cu clima si cu efortul fizic si mental depus. Supele, fructele sau alte alimente ajuta la hidratarea organismului, pe cand mancarea saarata provoaca sete.

4. Cititul la lumina lampii slabeste vederea

Daca se intampla sa citesti frecvent la lumina slaba a unei lampi, ai observat ca acest lucru iti oboseste ochii, pot aparea chiar si dureri de cap. Insa trebuie sa ai in vedere ca activitatea vizuala nu iti va fi afectata.

5. Cariile sunt produse de bomboane
Dulciurile nu sunt printre cele mai nocive pentru dantura. Alte alimente care raman intre dinti si care incep sa se descompuna favorizeaza cariile, sa nu mai punem la socoteala alcoolul si tigarile. Iar de obicei, bomboanele se dizolva in cateva minute si sunt mai putin daunatoare.

6. Daca inghiti guma de mestecat, aceasta se va lipi de stomac
Este un obicei prost, insa nu si daunator. Guma nu dauneaza in nici un fel stomacului si se elimina normal, fara a fi afectata de sucurile gastrice.

7. Parul se albeste de la stres

In primul rand culoarea parului este data de melantonină, iar in lipsa acestui pigment, parul isi schimba culoarea. Incaruntirea sau albirea fac parte din procesul de imbatranire. Insa, in cazul in care ea apare prematur, factorii principali sunt cei genetici sau anumite afectiuni.

8. Daca te uiti crucis, ramai asa
Este eronat! Strabismul este o boala ce apare in copilarie, iar in majoritatea cazurilor, se transmite genetic sau este cauzat de o suprasolicitare a vederii pentru a compensa o afectiune oftalmologica.

9. Laptele cald alunga insomnia
Laptele este foarte sanatos, insa nu alunga somnolenta. Studiile recente dovedesc faptul ca laptele cald nu are proprietati miraculoase, care sa poata provoca somnul.

10. Nu mai sughiti daca te sperie cineva
Sughitul nu este decat o contractie brusca a muschiului diafragmei, insotita de un zgomot provocat la eliminarea aerului. Mai mult, daca te sperie cineva, exista chiar riscul sa fortezi acest muschi. In schimb, poti incerca sa bei putina apa sau tine-ti respiratia cateva secunde, pentru a modifica ritmul contractiilor muschilor respiratorii, inclusiv al diafragmei.

 

 

 

 

blank