Continut Sponsorizat

Top 10 cele mai sigure modele de mașini și impactul asigurărilor auto

Cu ajutorul European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), o organizație de prestigiu în Europa dedicată evaluării siguranței automobilelor noi, a fost dezvăluit un top al celor mai sigure 10 mașini disponibile pe piață în acest an. Acest clasament oferă o imagine clară a celor mai bune opțiuni pentru cei preocupați de siguranța pe drumuri.

Pentru a ajunge la această concluzie, Euro NCAP a analizat vehiculele în funcție de patru criterii esențiale: protecția ocupanților adulți, protecția copiilor, protecția pietonilor și sistemele de asistență la conducere. Această metodologie riguroasă asigură că fiecare vehicul evaluat este supus unui test complex și comprehensiv, reflectând angajamentul continuu al industriei auto pentru îmbunătățirea siguranței.

Pe lângă caracteristicile tehnice ale mașinilor, un alt aspect esențial în promovarea siguranței este asigurarea auto. Asigurările auto au un impact semnificativ asupra siguranței rutiere. Acestea nu doar că oferă protecție financiară în caz de accidente, dar stimulează și adopția de vehicule mai sigure.

De exemplu, unele companii de asigurări oferă reduceri la primele de asigurare rca pentru mașinile dotate cu sisteme avansate de siguranță, cum ar fi frânarea automată sau sistemele de avertizare la părăsirea benzii de circulație. Această politică încurajează șoferii să opteze pentru vehicule mai sigure, contribuind astfel la creșterea generală a siguranței pe drumuri.

Volvo V40 Hatchback – cea mai sigură mașină din lume

Volvo V40 Hatchback se distinge ca fiind cel mai sigur automobil din lume în prezent, oferind o gamă impresionantă de tehnologii avansate pentru siguranța pasagerilor și a pietonilor. Printre acestea, sistemul de frânare automată și detectorul de pietoni sunt inovații remarcabile, contribuind la prevenirea accidentelor.

Funcția Lane Keeping asigură că șoferul rămâne pe banda sa de circulație, în timp ce BLISS (Blind Spot Information System) monitorizează vehiculele în unghiurile moarte, crescând astfel siguranța la schimbarea benzilor de circulație.

Un alt aspect inovator este airbag-ul pentru pietoni, un concept unic care subliniază angajamentul Volvo pentru protecția tuturor participanților la trafic.

Citește și  Un serviciu de inchirieri masini cu adevarat revolutionar

 

Volvo V40 este echipat cu City Safety, un sistem proactiv care poate declanșa automat frâna în situații de iminentă coliziune la viteze de până la 50 km/ora, reducând astfel riscul de accidente urbane. Aceste caracteristici plasează Volvo V40 pe prima poziție în clasamentele de siguranță auto, demonstrând că siguranța este o prioritate absolută pentru producătorul suedez.
BMW Seria 5 și Opel Mokka completează top 3

BMW Seria 5, lansată în 2009, și-a câștigat un loc de frunte în lumea automobilelor, reflectând calitatea și fiabilitatea germană. Testată de EuroNCAP în 2010, acest model a demonstrat o impresionantă capacitate de a-și păstra poziția în topul preferințelor pe parcursul anilor.

Pe podium se mai află și OPEL (Vauxhall) Mokka, apreciat în mod special pentru siguranța oferită familiilor cu copii. În topul celor mai sigure mașini nu putem omite FORD Kuga SUV și BMW Seria 3, fiecare cu atribuțiile sale unice, completând imaginea unui sector auto inovator și orientat spre securitatea pasagerilor.

Ce alte modele sunt considerate sigure?

Pe locul al patrulea se situează Ford Kuga, un SUV care combină eleganța cu un nivel înalt de protecție pentru pasageri. Cu un design robust și tehnologii moderne de siguranță, Kuga este o alegere populară pentru familiile care caută un echilibru între spațiu și securitate.

BMW Seria 3, clasată pe poziția a cincea, continuă să fie o emblemă a luxului și siguranței. Această mașină nu doar că oferă o experiență de conducere de neuitat, dar vine echipată cu cele mai avansate sisteme de asistență pentru șofer, asigurând un nivel superior de protecție.

Hyundai Santa Fe, pe locul șase, impresionează prin combinația de confort, spațiu și tehnologii de siguranță. Acest SUV este perfect pentru călătorii lungi, oferind siguranță și fiabilitate indiferent de condițiile de drum.

Audi A3, un nume consacrat în lumea automobilelor, ocupă poziția a șaptea. Cu un design interior rafinat și sisteme inovative de siguranță, Audi A3 este alegerea ideală pentru cei care doresc o mașină elegantă, dar și sigură.

Citește și  Idei de cadouri pentru nuntă și aniversarea acesteia – cum poți surprinde fericitul cuplu

Renault Clio Hatchback, pe locul opt, demonstrează că siguranța nu este rezervată doar
pentru vehiculele de dimensiuni mari. Compactă și agilă, Clio oferă un nivel impresionant de protecție pentru un hatchback, fiind ideală pentru mediul urban.

Mitsubishi Outlander, clasat pe poziția a noua, este un alt SUV care îmbină spațiul generos cu caracteristicile de siguranță avansate. Fiabil și robust, Outlander este o opțiune excelentă pentru familii sau pentru cei care iubesc aventura.

Închidem topul cu Subaru Forester, pe locul zece, cunoscut pentru sistemul său de tracțiune integrală standard și tehnologiile inovatoare de siguranță. Forester se dovedește a fi un companion de încredere pe orice tip de teren, oferind siguranță și confort.

blank