Toni Petrea
Sport

Toni Petrea, noul antrenor de la FCSB! Gigi Becali confirmă: “Am semnat, mâine e la antrenament”

FCSB s-a despărțit de Edi Iordănescu după aproape trei luni, iar Gigi Becali a decis să-l numească pe Toni Petrea în locul său.

Toni Petrea, înapoi la FCSB!

Gigi Becali anunță că Toni Petrea a semnat cu FCSB: “Am semnat contractul. Mâine e la antrenament. Nu e Dică pentru că e Toni Petrea. N-am vorbit nimic cu Dică, nici nu știu”, a spus patronul FCSB, la emisiunea Fotbal Club.

Astfel, FCSB a rămas fără antrenor principal, iar rolul de interimar îi aparține acum lui Mihai Pintilii. Până la următorul meci oficial al vicecampioanei (contra lui FC Botoșani, duminică, 20:30, Digi Sport 1) mai sunt șase zile, iar Gigi Becali ar avea deja mai multe nume pe listă.

În pole position pentru banca tehnică de la FCSB s-ar afla Toni Petrea (46 de ani), cel care a mai ocupat funcția de antrenor principal în sezonul 2020/2021 și a reușit să câștige Cupa României. Anunțul a fost făcut la emisiunea Fotbal Club de realizatorul Radu Naum, care a explicat și de ce varianta Nicolae Dică la FCSB nu ar mai fi de actualitate.

“În locul lui Edi Iordănescu, s-a spus că ar veni Nicolae Dică. Eu am auzit altceva, că Nicolae Dică, în fața reacției vehemente a susținătorilor acestui club, FCSB, ar fi dat un pic înapoi și că ar exista variantă să vină Toni Petrea înapoi”, a spus Radu Naum.

Toni Petrea este fostul secund al lui Laurențiu Reghecampf, iar în iulie 2020 prelua FCSB de la Bogdan Vintilă. Tehnicianul născut la Brăila a pregătit echipa la 49 de meciuri din sezonul trecut, înregistrând 28 de victorii, 8 remize și 13 înfrângeri.

Într-un interviu acordat pentru Digi Sport în septembrie, Toni Petrea a spus că a rămas cu amintiri plăcute de la FCSB și a dezvăluit că putea continua la echipă, după ce i s-a propus prelungirea, însă a refuzat pentru că “am considerat că este mai bine pentru toți”.
Toni Petrea
Toni Petrea, antrenorul care a fost aproape să o facă pe FCSB campioană
În septembrie 2021, la mai bine de trei luni de la despărțirea de FCSB, tehnicianul a făcut o analiză, într-un interviu acordat Digi Sport, a sezonului trecut, primul pentru el ca antrenor principal la nivelul primei ligi, și a concluzionat că accidentările unor jucători ca Andrei Miron, Darius Olaru și Florinel Coman și, mai ales, punctul obținut de CFR în ultimul minut, prin golul lui Andrei Burcă, în meciul direct de la Giurgiu au trimis titlul spre Cluj.

”Amintiri plăcute, am avut contract un an după care am zis că e moment să mă opresc. A fost o dezamăgire pentru mine că nu am luat titlul, mai ales că am condus aproape un sezon clasamentul Ligii 1.

Am stat și am analizat ce s-a întâmplat. Au fost și motive subiective și obiective, dar s-au întâmplat multe în play-off. Cu accidentările, multe dintre ele care nu știu de unde au venit, s-au accidentat jucătorii între ei, a fost și puțină neșansă.

Nu am știut, poate, să gestionăm anumite momente din play-off, jucătorii s-au speriat de ce puteau realiza, a fost și acel gol primit în ultimul minut cu CFR Cluj, acasă, când ne-au egalat. Dacă am fi câștigat, lucrurile o luau pe făgașul pe care ni-l doream noi.

A fost un moment foarte important, cel puțin psihologic. Așa l-am perceput eu. O victorie în acel meci ne-ar fi dat mult mai mult aplomb. Moment foarte, foarte important. Probabil că apoi am fi câștigat mai multe meciuri.

Coman, accidentare foarte lungă, au mai fost Miron, Olaru, Panțâru, dar și cei de la echipa a doua, care au suplinit absența lor, dar nu am avut ce face

Am avut posibilitatea să continui, pe un an, mi s-a propus prelungirea, dar am considerat că este mai bine pentru toți să nu continui. Nu iau decizii la nervi, supărare, nu-mi fac procese de conștiință.

Probabil că evoluția echipei a fost destul de bună sezonul trecut și de aceea mi s-a propus să continui, dar faptul că nu am câștigat titlul pentru mine a contat”, a declarat Toni Petrea, pentru Digi Sport.
edi iordanescu , toni petrea , fcsb , antrenor fcsb