Voina
Politic

Tomac, Orban și Drulă i-au rupt lui Voina protocolul cu PSD!

Romeo Dunca are ocazia de a forma o nouă majoritate în Consiliul Județean Caraș-Severin după ce Hadrian Popescu și Andrei Plujar l-au forțat pe Lucian Voina să se distanțeze de PSD!

PMP Caraș-Severin a anunțat aseară, sec, denunțarea protocolului de colaborare semnat la nivelul județului cu PSD și Pro România, fără vreo altă precizare. Acest protocol a făcut imposibilă constituirea Alianței Dreapta Unită în Caraș-Severin, în formula USR – PMP – Forța Dreptei.

La începutul săptămânii, Andrei Plujar, liderul USR la nivel de județ, anunța că partidul condus de Lucian Voina a fost exclus din alianță și că Dreapta Unită merge în alegerile locale din 9 iunie cu el candidat pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin.

Telefoanele nu au întârziat prea mult să sune. Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen Tomac le-au cerut liderilor pe care îi au în Caraș-Severin să facă tot ce știu ei mai bine și tot ce e nevoie pentru ca Alianța Dreapta Unită să funcționeze, altă variantă neexistând. Lui Popescu și Plujar li s-ar fi cerut imperativ să-l reprimească pe Voina, în timp ce președintelui PMP i s-ar fi transmis la fel de clar: gata cu PSD!

Voina a rupt-o cu PSD, iar asta s-ar putea vedea chiar astăzi, când e ședința ordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, dar în același timp și lansarea oficială a candidaturii lui Andrei Plujar pentru alegerile din 9 iunie.

Până atunci, principalii beneficiari ai Alianței Dreapta Unită ar putea fi Romeo Dunca și PNL, care au ocazia să refacă majoritatea în Consiliul Județean Caraș-Severin. Asta, în condițiile în care prin ruperea protocolului PSD – PMP se înțelege că voturile lui Voina și ale celorlalți trei colegi ai săi din plenul CJ vor fi de acum împotriva PSD.

blank