Showbiz, Stiri

Toată lumea intuia, dar un psihiatru a dat diagnosticul!

Moda selfie-ului: „E o dovada de prostie!”

  selfie-vedete

Moda selfie-ului a cucerit intreaga lume. Inclusiv vedetele se fotografiaza singure cu telefonul mobil si posteaza apoi instantaneele care le avantajeaza pe retelele de socializare. Psihiatrul Florin Tudose spune ca este o dovada de… prostie!

Moda selfie a cunoscut un mare boom anul trecut cand din ce in ce mai multe vedete au inceput sa isi faca singure fotografii cu telefoanele mobile, in baie, acasa, la volan sau in alte momente speciale din viata lor, pe care le-au postat pe retelele de socializare.

Fotografiile, bineinteles, erau in mare majoritate controlate, ca luminozitate si unghi de realizare, pentru a scoate in evidenta cea mai buna imagine a protagonistului.

kim-kardashian-selfie

Psihiatrii spun ca selfie-ul reprezinta o componenta a lipsei de stima de sine si o doza de narcisism.

“In primul rand, e vorba de o moda. In al doilea rand, evident, cine e nesigur pe el vrea tot timpul sa se vada cum e, in speranta ca o sa obtina o imagine ideala despre persoana lui. Selfie e generat de narcisism si de lipsa de siguranta. Una e sa-ti faci poza ca sa ai o amintire si alta e sa te fotografiezi in «n» ipostaze. E o dovada de prostie! O moda absolut adolescentina. Doar adolescentul cauta tot timpul o imagine, o identitate. Cand esti adult, o persoana consacrata, nu stai sa faci 100 de selfie-uri. E o contagiune, dar o sa treaca”, a delcarat psihiatrul Florin Tudose pentru ziarulring.ro.