Ploile şi viiturile din ultimele 12 ore au făcut ravagii în judeţul Mehedinţi. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în zona satelor de la baza munţilor, unde apa a curs pe versanţi şi a dislocat blocuri mari de stâncă.

cod galben ploi

Circulaţia între localităţi a fost îngreunată, iar străzile s-au umplut de apă. Cele mai grave inundaţii sunt însă în comuna Sviniţa, unde puhoaiele au spălat totul în calea lor.

Drumul Naţional 57, care face legătura între judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin este blocat la această oră, după ce un pod a fost luat cu totul de ape.

Localnicii din comuna Sviniţa au privit neputincioşi la puhoaiele care au spălat totul în calea lor. Drumul Naţional 57, care face legătura între judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin este blocat după ce podul de pe viaductul Ilişova a fost luat cu totul de ape.

Mai multe familii au rămas izolate de o parte şi de alta a craterului imens produs în stradă. Poliţia a deviat circulaţia pe o rute ocolitoare.

Pentru a ajunge acasă, oamenii au fost nevoiţi să ocolească prin pădure.

Circulaţia în zonă a fost blocată şi în alte zone din cauza pietrelor căzute de pe versanţi. Sătenii care aveau casele la poalele munţilor au privit cum apa le inundă gospodăriile.

Şoferii sunt îndrumaţi de poliţişti pe o rută ocolitoare pe DN 6, pe tronsonul Drobeta Turnu Severin -Orşova-Topleţ- Băile Herculane- Mehadia- Caraş-Severin- Moldova Nouă.

În Caraş Severin, o ploaie puternică a provocat inundaţii în mai multe localităţi. Sute de locuinţe au fost afectate.

Viitura a fost atît de puternică, încît un localnic a rămas fără autoturismul pe care îl lăsase într-o parcare.

Citeste si...
Alerta meteo, de Paşte: Ploi şi vijelii. Vezi care sunt zonele vizate