Actualitate, Stiri

Ţiriac, chiriaş RA-APPS; dar şi alte nume grele…

Ţiriac, chiriaş RA-APPS; dar şi alte nume grele…

blankPe lista chiriaşilor RA-APPS, făcută publică de Guvern, figurează alături de alte nume, şi Ion Ţiriac. Omul de afaceri. Magnatul. Potentul. Financiar, vorbind… Acesta afirmă că a cumpărat locuinţa care l-a inclus pe listă, acum 15 ani, de la proprietar, şi plăteşte chirie la RA-APPS pentru teren şi pentru două camere, una la subsol şi alta la parterul imobilului: „Casa în care stau a fost cumpărată acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. În locaţie, o cameră la parter şi la subsol, statul a demonstrat că nu i-a aparţinut proprietarului şi de aceea eu plătesc chirie. De asemenea, plătesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tăriceanu când a dat legea pentru o parte din teren unde se află casa şi care este al statului. Când s-a schimbat legea, pe vremea lui Tăriceanu, eu am plătit chiria aşa cum mi s-a cerut, nu am negociat nimic. Acum pot să-i întreb şi eu ce au făcut cu banii pe care i-am plătit eu chirie”.

Pe lista lui Ponta, în dreptul lui Ion Ţiriac scrie aşa: „imobil parţial în administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafaţă utilă 214,56 mp şi o chirie de 26.897,09 euro”. Pe aceeaşi listă, Adrian Severin, europarlamentar, plăteşte pentru patru camere plus o cameră de serviciu în suprafaţă de 192,74 mp, 790,35 euro, iar Mircea Geoană plăteşte o chirie de 3.195 de euro pe lună pentru un imobil cu 8 camere în suprafaţă de 246,24 mp.

Pe listă mai apar şi alte nume sonore: fosta soţia a lui Petre Roman, Mioara Roman, europarlamentarul Adrian Severin, Andrei Păunescu, Gelu Voican Voiculescu, Gabriel Cotabiţă, consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, actriţa Rodica Mandache (393 euro pentru 115 mp, evacuare), Ilie Ilaşcu (429 euro pentru 132 mp), Elena Ceauşescu, cumnata lui Nicolae Ceauşescu (1.428 euro pentru 117 mp), Gabriel Cotabiţă (216 euro pentru 78 mp), Rolea Guşă, soţia generalului Guşă (1.450 euro pentru 248 mp), foştii demnitari Alexandru Nazare (ministru), Samuel Calotă (ANPC), Ioan Pavelescu (AVAS) şi doi foşti consilieri de ministru, Vasile Cepoi, care locuieşte într-o locuinţă pentru care plăteşte 200 de dolari pe lună, Doina Melinte sau Valeriu Zgonea, Augustin Zegrean, preşedintele CC, Nicolae Văcăroiu (1.074 lei pentru 337 mp), preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga (2.094 lei pentru 319 mp), ziaristul Florian Bichir, care plăteşte 570 de lei, pentru patru camere şi una de serviciu, Victor Ciutacu, care este chiriaşul unui apartament cu două camere în Rahova, Robert Turcescu care deţine o vilă de lux în cartierul construit de ANL, în spatele complexului expoziţional Romexpo. N.M.  

blank