Garda Națională
International

Tinerii ruși atacă tot mai des cu cocktailuri Molotov centrele de mobilizare pentru frontul din Ucraina. Garda Națională a Rusiei a trimis trupe ca să păzească comisariatele militare

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Garda Națională a Federatiei Ruse (Rosgvardia) a intarit securitatea birourilor de inrolare militara „din cauza numarului tot mai mare de atacuri” asupra acestora, anunta editia rusa a agentiei de stiri RBC, care il citeaza pe deputatul rus Alexander Khinshtein.

„In mai multe orase, inclusiv la Moscova, grupuri ale garzilor partamentale ale Rosgvardia sunt desfasurate in apropierea cladirilor birourilor de inrolare militara.

In plus, birourile sunt incluse pe traseele unitatilor de patrulare ale garzilor nedepartamentale din intreaga tara”, a mentionat deputatul.

Garda Națională a Rusiei a trimis trupe ca să păzească comisariatele militare de furia tinerilor ruți. Centrele unde sunt convocati tinerii pentru a fi trimisi pe frontul din Ucraina au fost in ultima perioada tinta a unor atacuri cu cocktailuri Molotov.

Presedintele rus Vladimir Putin nu este interesat sa aiba convorbiri cu omologul sau american Joe Biden, chiar in cadrul summitului G20 prevazut sa se desfasoare in Indonezia in noiembrie, potrivit AFP.

„Nu vad necesitatea, nu exista o platforma de negocieri in prezent”, a spus el, in cursul unei conferinte de presa dupa un summit regional la Astana, in Kazahstan.

„Trebuie sa-l intrebam daca este pregatit sa aiba astfel de negocieri cu mine sau nu”, a mai spus Putin, referindu-se la presedintele american.

La randul sau, Joe Biden afirmase in 6 octombrie ca nu exclude o posibila intalnire cu Vladimir Putin in timpul summitului G20 la jumatatea lunii noiembrie in Bali.

„Asta ramane de vazut”, declarase el jurnalistilor, intrebat despre posibilitatea unui schimb direct de opinii cu presedintele rus in timpul summitului.

Casa Alba declarase anterior ca o astfel de intalnire nu este imposibila.

Intrebat vineri daca s-a decis sa mearga sau nu la summitul G20, Vladimir Putin a afirmat ca nu a luat inca vreo decizie in acest sens, in timp ce Rusia este foarte izolata pe scena internationala dupa lansarea ofensivei sale in Ucraina, la sfarsitul lunii februarie.

„Problema calatoriei mele acolo nu a fost inca rezolvata definitiv. Dar Rusia va participa desigur la aceasta reuniune. In care format, ne vom gandi atunci”, a afirmat el.

blank