Actualitate, Editorial, Stiri

Timişoreni, nu daţi anticoncepţionale la ciori, că le îngraşă!

Mai bine le puneţi prezervative!

ciori

 1. Parcul Catedralei Mitropolitane din Timişoara a fost invadat de ciori. Cetăţenii au făcut plângeri la primărie. Primarul Nicolae Robu a cântărit, cu voce publică, mai multe variante. Să le sperie? Nu, că asta ar transforma Timişoara într-un etern Halloween. Să le gonească cu aparate speciale, cu ultrasunete? Nu, primarul Robu nu are încredere în eficienţa ultrasunetelor. Soluţia ar fi, zice Robu, să nu le lase să se înmulţească. Cum? Să le dea mâncare cu anticoncepţionale! Aţi citit bine! Aici ar fi însă o problemă, anticoncepţionalele au efecte adverse asupra organismelor vii, le îngraşă, le slăbeşte ficatul – şi atunci ar putea sări iubitorii de animale în capul edilului… şi asta nu dă bine politic. Mai bine… dom’ primar, puneţi-le, domnule, prezervatize!

nicolae-robu-primar-timisoara-foto-a3-ro
Nicolae Robu s-a supărat ca văcarul… pe ciori

2. S-a încetăţenit în România o idee sinistră conform căreia o unitate economică de stat nu poate funcţiona fără pierderi! De aici a rezultat o altă concepţie nenorocită: o unitate de stat care are pierderi trebuie privatizată! Explicaţiile sunt aiuritoare: de ce are pierderi? Pentru că nu a fost privatizată! Aceasta este un soi de pseudo-aporie, deoarece nu proprietarul, adică poporul, strică proprietatea, ci administratorul, adică guvernul.

Deci, ce facem când unitatea economică de stat are pierderi? O privatizăm? Nu, schimbăm guvernul!

3. România are o „lege de tăiat frunze la câini”. Da! Este vorba despre noul act normativ privind zecile de mii de maidanezi care hălăduiesc pe străzile României. Ea a fost adoptată în urma unei tragedii – un copil sfâşiat de câini comunitari în Bucureşti, în condiţii încă neclare, eveniment pentru care nu va răspunde nimeni în nici un fel – dar nu va fi aplicată niciodată, pentru că nu există… metodologia! Adică, în România o lege nu se face cap-coadă, nu, aruncăm întâi praf în ochii electoratului, să tacă, apoi începem negocierile intestine, pentru că, la mijloc, afacerea maidanezilor este una cu multe zerouri în coada „euroilor”: zi, omorâm câinii, sau nu? Tu ce dai, tu ce ceri etc. Aceasta este clasa poltică actuală… expertă în tăiat frunze la câini – şi atât!

blank