Tîlvăr
Actualitate

Tîlvăr: „Japonia, un partener strategic al României, cu care împărtăşim viziuni comune”

Angel Tîlvăr, a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti și a declarat că ambele țări împărtășesc viziuni comune.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Katae Takashi, aflat în vizită de prezentare, dialogul dintre cei doi vizând stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, consolidate prin stabilirea unui Parteneriat strategic, în anul 2023.

Tîlvăr: „Japonia, un partener strategic al României, cu care împărtăşim viziuni comune”

Ministrul Tîlvăr a evidenţiat elementele de substanţă ale cooperării recente, precum vizita, în premieră, a vice-ministrului nipon al apărării în România şi participarea ofiţerilor români la un exerciţiu de apărare cibernetică organizat de Japonia.

„Vom lucra împreună pentru constituirea unui cadru juridic adecvat de cooperare în domeniul apărării, care să permită dezvoltarea de proiecte pe mai multe domenii de interes comun.

Acest lucru reprezintă o prioritate la nivelul Ministerului Apărării Naţionale. Japonia fiind un partener strategic cu care împărtăşim viziuni comune”, a declarat ministrul român al Apărării.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, subiecte legate de evoluţiile de securitate la scară globală, care creează perspectivele unei sinergii în domeniul apărării intensificate.

Ministrul român a accentuat importanţa formatelor de cooperare instituite la nivelul organizaţiilor internaţionale, în vederea promovării şi asigurării unei arhitecturi de securitate bazată pe respectarea de norme, precizează comunicatul citat.

blank