Aplicaţia de video-sharing Tik Tok a contestat în justiţie decretul preşedintelui Trump de interzicere a operaţiunilor din SUA ale companiei Chinezești, relateză CNBC.

Într-o postare pe blog, Tik Tok a contestat în instanță și a argumentat că interdicţia împiedică dreptul companiei la un proces echitabil, care este garantat de al cincilea amendament al Constituţiei.

Tik Tok a contestat în instanță faptul că Trump interzice, în SUA, operațiunile companiei

TikTok a adăugat că decretul preşedintelui Donald Trump, semnat în această lună în bazaa unei legi referitoare la urgenţa economică internaţională, ignoră eforturile companiei de a dovedi că nu transmite date guvernului chinez şi că nu este un risc pentru securitatea naţională a Statelor Unite.

”Nu tratăm cu uşurinţă procesul împotriva guvernului, dar considerăm că nu avem altă soluţie decât să luăm măsuri pentru a ne proteja drepturile şi drepturile comunităţii şi ale angajaţilor. În condiţiile în care decretul ameninţă să ne interzică opraţiunile din SUA, eliminând crearea a 10.000 de locuri de muncă americane şi afectând în mod ireparabil milioane de americani care apelează la această aplicaţiei pentru divertisment, comunicare şi mijloace de trai legale, vitale în special în timpul panemiei, pur şi simplu nu avem de ales”, a explicat TikTok.

Casa Albă a refuzat să comenteze în legătură cu procesul.