Actualitate, Stiri

Ţiganii au boicotat alegerile, la Sibiu, aşa cum a îndemnat preşedintele Băsescu

Dorin Cioabă: “Ne anulăm votul”

 dorin_cioaba10

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a mers la secţia de votare însoţit de un alai de câteva zeci de persoane, el afirmând, la ieşire, că, în lipsa unui parteneriat politic, romii nu oferă voturile nimănui, anulându-le.

Dorin Cioabă a mers la secţia de votare de la Şcoala nr. 10 din Sibiu însoţit de un alai de câteva zeci de persoane care au pornit din curtea bisericii penticostale din cartierul Turnişor,potrivit Mediafax.

Romii au declarat că merg la vot pentru a-şi face datoria “cetăţenească”, însă niciun candidat “nu se va putea bucura” de voturile exprimate.

“Noi ne facem datoria, nu vrem să zică oamenii că nu ne-am dus la vot. Ne îndeplinim această obligaţie cetăţenească, dar partidele politice nu vor primi voturile noastre. Nu se va putea bucura niciunul dintre candidaţi de vot, pentru că am votat în aşa fel încât să nu oferim voturile noastre nimănui. Noi am declarat că numai cei care vor semna un protocol cu noi vor putea beneficia de voturile noastre. Noi am făcut un fel de protest, ca să putem să tragem un semnal de alarmă. De acum încolo, toţi cei care doresc să fie parteneri cu noi şi să le dăm voturile noastre trebuie să stea la masă cu noi”, a declarat Dorin Cioabă, la ieşirea din secţia de votare.

Întrebat dacă nu contează cine îi va reprezenta în Parlamentul European, Cioabă a răspuns: “Timp de 25 de ani nu ne-a reprezentat absolut nimeni, nu ne-a recunoscut nimeni şi nu am avut niciun fel de ajutor”.

Cioabă a afirmat că, dacă partidele nu vor încheia parteneriate politice cu reprezentanţii romilor, în anul 2016 etnicii vor merge “singuri pe liste la alegeri”, partidul romilor – Alianţa Deocratică a Romilor – fiind în proces de înregistrare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după ce a votat, că este esenţial ca românii să vină să voteze, să arate că sunt europeni, el adăugând: “Dacă nu au nicio opţiune pentru vreun partid, tot trebuie să vină la vot şi să anuleze tot buletinul de vot”.

 

 


loading...