Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Tiberiu Nițu: Nu am cerut o situație cu dosarele care îl vizează pe Băsescu

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat marți că nu a cerut parchetelor o situație cu privire la dosarele care îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu și care ar putea fi reluate în contextul în care acesta și-a încheiat mandatul.

tiberiu_nitu31221_01686900

“Nu am dispus efectuarea unei astfel de situații. Cauza care impunea suspendarea urmăririi penale (în legătură cu plângerea pentru șantaj făcută de purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea — n.r.) a încetat în 22 decembrie”, a explicat Tiberiu Nițu la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

În dosarul referitor la plângerea Gabrielei Firea s-a dispus reluarea urmăririi penale cu privire la faptă, a arătat Nițu, adăugând că, din informațiile sale, fostul șef al statului nu a fost audiat până în prezent în această cauză.

“Audierile pot fi și înainte de începerea urmării penale cu privire la persoană, și după”, a precizat procurorul general.

În data de 16 aprilie, senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de amenințare și șantaj în legătură cu o serie de declarații făcute într-o emisiune de televiziune.