Politic, Stiri

Theodor Paleologu a ales! “Muream stând pe loc şi nefăcând nimic”

Programul PMP e “Ori la bal, ori la spital”. E mai bun decât “Moartea lentă”

Paleologu

Deputatul Theodor Paleologu a catalogat, luni, după ce şi-a anunţat demisia din PDL şi înscrierea în PMP, programul Mişcării Populare pe 2014 ca fiind “Ori la bal,ori la spital”, precizând că la fel a spus despre moţiunea cu care Elena Udrea a candidat la preşedinţia PDL.

Întrebat dacă îşi aminteşte cum denumea moţiunea cu care Elena Udrea a candidat la preşedinţia PDL, Paleologu a spus: “Ori la bal, ori la spital. Exact ăsta este programul PMP în 2014: Ori la bal, ori la spital. Ori trecem de 5% şi depăşim PDL la alegerile europarlamentare, ori asta e, ne ocupăm de altceva”.

Paleologu a spus că e mai bună formula acesta “Ori la bal, ori la spital” decât “Moartea lentă”. “Aveam impresia că muream stând pe loc şi nefăcând nimic şi aşteptând să se schimbe conducerea PDL. Trebuie să zgâlţâim niţel copacul şi să reunificăm dreapta”, a adăugat Paleologu.

El a apreciat că îl vede drept preşedinte al Partidului Mişcarea Populară pe Eugen Tomac, actualul preşedinte interimar, considerându-l “singurul preşedinte de partid care nu e paranoic”.

“Pe Tomac, e foarte bun, e tânăr, e foarte simpatic, e zâmbăreţ, nu şi-a luat-o în cap, este singurul preşedinte de partid care nu e paranoic”, a spus Paleologu, întrebat pe cine vede ca preşedinte al PMP.

Întrebat de Elena Udrea, Paleologu a răspuns: “Eu zică că Tomac este foarte bun, e mai tânăr decât noi, noi (Paleologu şi Udrea-n.r.) avem deja 40 de ani”. Paleologu a fost apostrofat în glumă de Elena Udrea care i-a spus că nu trebuia să amintească că are 40 de ani. “Eşti mai tânără decât mine cu o jumătate de an”, i-a răspuns Paleologu.

El a mai explicat că a plecat din PDL deoarece a atenţionat actuala conducere că “exclusivismul, ameninţările nu duc la nimic bun” şi că ajunsese ca nici foştii săi studenţi din PDL să nu-l mai salute.

“Eu cred că tot în PDL suntem, numai că în cealaltă parte, din păcate nu ne mai vorbim între noi. Înainate stăteam singur în spate (în sala de plen a Parlamentului +n.r) şi citeam, acum au dat buluc peste mine, sunt încâ 15 care stau alături de mine”, a adăugat Paleologu, arătând că o să-i “seminarizeze” în filosofia politică.

Paleologu, împreună cu Elena Udrea şi alţi deputaţi şi-au anunţat, în plen, demisia din PDL şi trecerea la PMP, activând în Parlament ca deputaţi independenţi.