Tesla, compania fondată de antreprenorul vizionar Elon Musk, îşi deschide centru în Bucureşti şi a publicat deja anunţuri de angajare în secţiunea “Cariere” de pe site-ul propriu.

Astfel, pentru început Tesla vrea să angajeze cinci oameni: un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service, şi un consultant de vânzări. Anunţurile au fost publicate în data de 14 decembrie. 

Speculaţiile cu privire la deschiderea centrului Tesla circulă de mai bine de un an. Compania are în vedere mai multe locaţii dar, cel mai probabil, vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România: +250% în primele 11 luni. Concret, este vorba de 56 de maşini noi înmatriculate, pe care clienţii le-au comandat online dar, în viitorul apropiat, le vor putea vedea şi alege chiar în centrul de la Bucureşti.

În România, cei care optează pentru o maşină electrică beneficiază de o subvenţie de 10.000 de euro.

Tesla a fost înfiinţată în 2003 şi în prezent are o valoare de piaţă de circa 600 de miliarde de dolari.

Fondatorul şi directorul său executiv, Elon Musk, speră că această companie va putea comercializa, la un moment dat, maşini electrice ieftine. Preţul cel mai mic în SUA pentru Model 3 este de aproximativ 40 de mii de dolari.