Bruxelles
Actualitate

Teroare la Bruxelles. Focuri de armă în plină stradă. Cel puțin o persoană a murit

Un nou atac armat a avut loc la Bruxelles, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În urma împușcăturilor din stradă, cel puțin o persoană a fost ucisă. şi alta grav rănită. Acest atac a avut loc în zona de nord a capitalei Belgiei. De asemenea, un al doilea a fost semnalat aproape de centru.

Bruxelles. Reglare de conturi între traficanții de droguri

Primul atac armat a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona de nord a orașului Bruxelles. De asemenea, un al doilea scandal în stradă a avut loc aproape de centru. Conform surselor din cadrul poliției din Belgia, cele două atacuri armate au avut loc pe fondul creşterii criminalităţii legate de traficul de droguri.

Bruxelles

Primul incident a fost soldat cu un mort și a avut loc la Laeken, în zona de nord a orașului Bruxelles. Al doilea a fost înregistrat duminică, în apropiere de centrul capitalei Belgiei. În cazul celui de al doilea scandal din stradă, o persoană a fost grav rănită, fiind internată în stare critică.

Val de atacuri în Belgia

Polițiștii belgieni au asociat incidentul din zona de nord cu o reglare de conturi între bandele de traficanți. Totodată, conform autorităților din Belgia, circa şase incidente cu arme de foc, care au legătură cu de traficul de droguri s-au produs în ultimele săptămâni la Bruxelles.

De altfel, una dintre cele mai populare capitale ale lumii se confruntă cu probleme tot mai mari legate de consumul de cocaină.

2

Bruxelles, strategie pentru combaterea violențelor din stradă

În urma valului de incidente din stradă, autorităţile din Belgia au elaborat o strategie de combatere a violențelor din stradă, considerate „inacceptabile”. Unul dintre locurile de intrare a cocainei în Europa, portul Anvers, a devenit un câmp de luptă pentru bandele de traficanți.

Cartierul Saint-Gilles este renumit pentru numeroasele incidente pentru violență și criminalitate. Cu toate că autoritățile au sporit controalele în această zonă a orașului, zilnic sunt semnalate scandaluri în stradă.

blank