Actualitate, Stiri

TERMEN în dosarul lui Klaus IOHANNIS cu ANI: 25 SEPTEMBRIE, dat de ICCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru joi, 25 septembrie, judecarea incompatibilității de care este acuzat prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis. Informaţia apare exact cu puţin timp înaintea încheierii procesului de inscriere a candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

iohannis_73942700_00267700

Potrivit site-ului ÎCCJ, dosarul lui Klaus Iohannis a primit termen 25 septembrie, ora 11, la secţia de Contencios Administrativ si Fiscal.

În primăvara anului trecut, ANI anunţa că a constatat ca primarul Sibiului se afla in incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în două Adunări Generale ale Acţionarilor de la societatea de apă şi cea de pieţe din Sibiu, ceea ce contravine prevederilor legale. Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat de ANI, dar sentinta a fost atacata in recurs. Pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca Iohannis s-a aflat in stare de incompatibilitate. ANI a contestat decizia, iar dosarul a ajuns astfel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenția Națională de Integritate a cerut, vineri, Înaltei Curți, stabilirea unui termen în procesul în care prezidențiabilul ACL este acuzat de incompatibilitate.

KLAUS IOHANNIS şi-a depus sâmbătă, la BEC, candidatura din partea ACL pentru algerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

“Am intrat pe drumul drept pentru Preşedinţia României. Vreau să mulţumesc celor peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru mine. E un număr impresionant de semnături adunate în doar câteva săptămâni într-un timp record, iar acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor”, a declarat Iohannis, după depunerea candidaturii.