Angelina Jolie se pregăteşte de o nouă operaţie, aşa cum a promis

  Angelina

Aşa cum a promis după realizarea dublei mastectomi, de anul trecut, celebra actriţă îşi va elimina şi uterul. Angelina Jolie se pregătește pentru o nouă intervenție chirurgicală care să o protejeze împotriva pericolului de a se îmbolnăvi de cancer, conform unui material publicat de revista Stylist.

Actrița în vârstă de 38 de ani, care și-a pierdut mama, Marcheline Bertrand, din cauza unui dublu cancer ovarian și mamar în 2007, a suferit anul trecut o dublă mastectomie, după ce a descoperit că este purtătoare a genei BRCA1, genă care mărește considerabil riscul de a se îmbolnăvi de ambele tipuri de cancer de care a suferit și mama sa.

În prezent ea se pregătește pentru o intervenție de histerectomie — îndepărtarea chirurgicală a uterului.

“Mama mea a avut cancer mamar și ovarian, spectru care mă amenința și pe mine… Mă pregătesc pentru momentul în care va trebui să trec și prin cealaltă operație”, a declarat ea pentru revista citată.

Angelina, care are împreună cu partenerul său de viață, Brad Pitt, 6 copii – Maddox, 12 ani, Pax, 10 ani, Zahara, 9 ani, Shiloh, 7 ani și gemenii de 5 ani Knox și Vivienne – este mândră că a avut puterea să recunoască public că a suferit o dublă operație de mastectomie. Prin gestul ei, ea a determinat mai multe femei să-și facă testul de identificare a genei BRCA1 și să preîntâmpine astfel o eventuală gravă îmbolnăvire.

“Am primit foarte multe scrisori frumoase de la femei care au făcut și ele acest test. Cele care m-au mișcat cel mai mult sunt de la femei care au aflat că și-au făcut testul chiar la timp pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea. Ele sunt acasă acum, alături de copii și de familie și sunt sănătoase. Sunt foarte fericită că am avut și eu un mic rol în toate acestea”, a mai declarat ea pentru revista Stylist.

Nu credeţi că pe Angelina Jolie frica o doboară mai mult decât bolile care ar putea să o ameninţe… cândva?!