Economic, Featured

Teodorovici , era mai bine daca Ordonanta 114 ar fi fost discutata inainte

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a explicat, sâmbătă dimineața, într-o emisiune, motivele pentru care Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, cea cu numeroase modificări, nu a fost discutată cu mediul de afaceri.

„Această ordonanță, 114, ar fi fost ideal să fie discută în prealabil cu mediul de afaceri și cu toți actorii implicați, numai că era un risc foarte mare să nu treacă. Nu pe motive de cele logice, ci din foarte multe și mari interese din zona marilor companii. Acesta a fost singurul motiv”, a menționat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, sâmbătă dimineața, într-o emisiune la Antena 3.

OUG nr. 114/2018 a fost adopată de Executiv la data de 21 decembrie, dar a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1116 de sâmbătă 29 decembrie 2018. Actul normativ cu aproape 100 de articole introduce taxa pe activele financiare ale băncilor, plafonarea prețului gazelor naturale și a energiei electrice la producători la 68 lei/MWh, noi taxe pentru jocuri de noroc online, majorări de taxe pentru firmele din telecom, precum și noi reguli privind Pilonul II de pensii.

„Să știți că am grijă în continuare de mediul de afaceri. Această susținere a mediului de afaceri nu cred că o puteți vedea din partea unui alt ministru și a altui fost prim-ministru, oricât au încercat sau vor încerca să demonstreze acest lucru. Faptele arată altceva. M-aș preocupa mai mult despre ceea ce înseamnă finanțare pentru mediul de afaceri”, a mai spus Teodorovici.