Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat, vineri seara, că angajații din construcții rămân asigurați, chiar dacă nu sunt obligați să plătească toate contribuțiile în următorii zece ani, iar o măsură precum un salariu minim brut peste cel standard poate fi cerută de alte domenii.

Salariul minim brut este de 3.000 de lei pentru angajații din construcții, de la 1 ianuarie, iar aceștia sunt scutiți de plata contribuțiilor la Pilonul II, pentru următorii zece ani.

„Asta înseamnă că statul preia sau scutește angajatorul de anumite obligații față de stat, dar, în schimb, acei angajați din zona de construcții rămân asigurați, (…) tocmai pentru ca acel angajat să aibă minimum echivalentul a 500 de euro net în zona de construcții”, a spus Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3.

În schimb, de la începutul acestui an, salariul minim brut este de 2.080 de lei pentru toți salariații, mai puțin cei cu studii superioare și care au cel puțin un an de experiență în domeniul studiat, pentru care va fi de 2.350 de lei.

Ministrul Finanțelor a precizat că se aștepta la solicitări de majorare a salariului minim brut peste nivelul standard și din partea altor angajatori, precum cei din confecții, iar în continuare așteaptă solicitări din acest domeniu sau din altele.

„Dânșii să vină să se întâlnească în aceste structuri asociative, patronate, și să vină concret cu un număr de puncte pe care să ceară Guvernului pentru ca ei ca industrie să prospere, să crească”, a subliniat Teodorovici