Politic, Stiri

Teodor Meleșcanu, lovitură dură. Traian Rece vrea și returnarea a 200.000 de euro, cheltuieli cu strângerea semnăturilor

Lovitură dură pentru Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE și actual candidat la alegerile prezidențiale, la nicio zi după ce s-a înscris la BEC în cursa pentru Palatul Cotroceni.

03melescanu_CP-465x390

Traian Rece, fost membru al PSD și PD, în prezent președinte interimar al Partidului Democrației Sociale (PDS), a susținut, miercuri, la B1 TV, că vrea să-și recupereze cei 200.000 de euro pe care i-ar fi cheltuit din banii firmelor sale în campania de strângere a semnăturilor pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale, dar și că va contesta la BEC candidatura fostului șef al SRI.

Potrivit liderului interimar al PDS, partidul său nu îl mai sprijină pe Meleșcanu după ce acesta s-a dezis public de PDS, iar un prim demers a fost trimiterea unei înștiințări la BEC, în care se precizează că PDS i-a retras semnăturile strânse fostului director al SRI, scrie hotnews.ro.

Rece intenționează să depună și contestație la BEC pentru ca Meleșcanu să nu mai poata candida.

De ce a apelat Meleșcanu la Rece

Fostul PSD-ist a explicat și cum a ajuns să se implice în campania de strângere de semnături pentru fostul șef al SIE:   “Meleșcanu m-a chemat acasă să-l ajut pentru că aveam experiența în două campanii electorale”.

În plus, Traian Rece, fost trezorier PSD la sfârșitul anilor ’90,  a precizat că, înainte de interviul acordat seara trecută pentru Realitatea TV, Meleșcanu i-a spus ca PDS trebuie să facă un pas în spate pentru că e perceput drept partid extremist de stânga.