Featured, Showbiz

Teo Trandafir rememorează stările pe care le-a avut când a fost în coma

Când o întreabă cineva pe Teo Trandafir cât de apropiată este relația ei cu divinitatea, simpatica realizatoare de show-uri tv, una dintre cele mai populare vedete de pe ”sticlă”, renunță aproape instantaneu la stilul ei glumeț de a prezenta lucrurile.

Dintr-o dată, Teo devine gravă, nu dramatică, dar foarte serioasă și extrem de pătrunsă. Răspunsul este cât se poate de clar. Da, crede în Dumnezeu. Și de la marea cumpănă pe care a trăit-o în urmă cu 8 ani, când, spune ea, a tras să moară și s-a întors, pentru Teo s-a produs un click.

”Acea perioadă mi-a schimbat modul de a privi discrepanţa uriaşă dintre cuvinte şi fapte. Am înţeles atunci că vorbele pot fi spuse, iertate şi pot fi şterse, dar faptele sunt cele care contează.”, mărturisește Teo pentru ”Adevărul”, la ”Pastila de motivație” .

Pregătită în fiecare zi să-l întâlnească pe Mântuitor

Iar când spune asta, nici o grimasă nu îi apare pe chip. Nu miră însă pe nimeni acest aspect, pentru că știe toată lumea că Teo Trandafir a fost practic scăpată din ghearele morții de medicii din Viena, acolo unde a ajuns cu diagnosticul de pancreatită acută în stare gravă, în ianuarie 2011.

Teo a fost operată atunci de două ori, din cauza complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale.

O vreme, vedeta admirată de mii de români, atunci deputat, a fost într-o comă din care mulți i-au dat șanse minime de a se trezi. Teo Trandafir s-a trezit și experiența de atunci a făcut-o să privească altfel totul.

E pregătită în fiecare zi să-și întâlnească Mântuitorul, subliniază Teo, și mărturisește că e mulțumită de viața ei de acum pentru că… e: ”Absenţa vieţii se numeşte moarte şi cu asta nu m-aş putea împăca. Aşa că orice fel de viaţă este mai bună decât absenţa ei.”

Dialog cu Dumnezeu

Nu vorbește neapărat despre asta, dar de fiecare dată când este întrebată ce își mai amintește din perioada în care ceilalți credeau că e pe moarte, Teo spune că a trăit experiențe pe care oamenii le povestesc de obicei după fenomenul de moarte clinică. Un fenomen, de altfel, recunoscut de știință și de savanți.

„Am auzit voci pe care nu le-am mai auzit până atunci şi am văzut lucruri. Doamne, tu eşti? Sunt singură pe aici? Asta am întrebat când m-am văzut într-o ceaţă groasă”. este mărturisirea tulburătoare făcută de îndrăgita vedetă pentru Cancan TV.

Dialogul descris de vedetă pare halucinant. „Am simțit că mor. Și am întrebat: Doar eu sunt pe aici, nu mai moare nimeni? Că suntem vreo 7 milioane. Aș vorbi și eu cu cineva că mă plictisesc. Si Dumnezeu mi-a răspuns, mi-a spus că „nu”. Am întrebat: Mai mult de atât se poate? Si mi-a spus ca mai mult de atât nu e”, a declarat Teo, la Acasa TV.