Politic, Stiri

Tensiuni in USL

Crin Antonescu: Viitorul nostru impreuna este lung

Crin Antonescu, presedinte PNL sustine o conferinta de presa la sediul PNL Timis, in TimisoaraVictor Ponta: USL nu se rupe in weekend

Crin Antonescu, a afirmat, vineri seara, ca USL nu se va rupe dupa scandalul iscat de senatorul Sorin Rosca Stanescu intre liberali si social-democrati. „Viitorul nostru impreuna e mai lung decat trecutul nostru. Eu va spun ca nu se rupe USL-ul, nu am alt raspuns. USL nu e doar o alianta politica, ci un proiect amplu, de durata, care nu consta in a-l face pe Ponta premier si pe mine presedinte, ci in asezarea Romaniei pe niste magistrale de dezvoltare care poate fi continuat si de celalte guvernari. USL nu poate fi rupta”, a precizat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune. „La Palatul Victoriei a avut loc o discutie, am discutat de mai multe lucruri, intre care si despre Sorin Rosca Stanescu. Va asigur ca USL e bine sanatoasa si merge inainte. Ne-am delimitat foarte clar, am dezavuat niste declaratii ale lui Sorin Rosca Stanescu, el si-a cerut scuze si am subliniat ca articolul care interzice atacul in interiorul aliantei va fi cu precadere respectat de acum inainte”, a adaugat Crin Antonescu.

Mai discutam si luni

La randul sau, Victor Ponta a declarat tot intr-o interventie televizata ca nu s-a luat nicio decizie, vineri, la intalnirea cu Crin Antonescu pe tema Sorin Rosca Stanescu. Intrebat daca USL se va rupe in weekend, dupa discutiile de vineri, premierul a raspuns: „Nu se intampla nimc in weekend, pentru ca vorbim despre lucruri serioase, pe care le vom discuta si luni, fiecare in partidul sau”. „De data asta e o problema serioasa si intalnirea a fost utila macar pentru a-i face pe colegii liberali sa inteleaga care e problema. Problema nu e Rosca Stanescu, ca nu ma intereseaza Rosca Stanescu. Ca daca noi guvernam si cativa oameni se fac ca sunt in opozitie, e un gen de colaborare care amineste de Conventia Democratica, deAlianta DA si asa nu e poate”, a declarat presedintele PSD, vineri seara. Presedintele PNL Crin Antonescu si prim-ministrul Victor Ponta au avut vineri o intalnire de urgenta, care a durat mai mult de o ora la Palatul Victoria, tema de discutie fiind viitorul USL si viitorul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu in cadrul PNL, care si-a atacat colegii social-democrati.

 

blank