Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 152 WTA, venită din calificări, va disputa prima finală din carieră în circuitul profesionist, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-3, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 3, în semifinalele turneului de la Auckland.

“Încerc să mă obişnuiesc cu victoriile, Auckland scoate tot ce e mai bun din mine. Cred că a fost vorba şi despre mine, şi despre adversară. M-am concentrat pe jocul meu, ştiam că ea e foarte creativă şi dificilă. Chiar simt că oamenii mă plac aici, e un sentiment foarte special să joc în faţa lor. Vreau să le mulţumesc tuturor care mă sprijină de acasă, sunt foarte recunoscătoare. Julie Goerges e o jucătoare formidabilă, cred că diferenţa se va face pe plan mental, dar voi vrea să savurez acest moment ( prima finală a carierei -n.r.)”, a declarat Bianca Andreescu la finalul meciului care i-a adus 21.400 de dolari, 180 de puncte WTA, dar şi urcarea până cel puţin pe locul 107 WTA.

Andreescu, 18 ani, îşi continuă parcursul foarte bun de la acest turneu, la care le-a mai eliminat pe daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA şi pe americanca Venus Williams, locul 38 WTA. Sâmbătă, sportiva canadiană a câştigat un meci care a durat o oră şi 21 de minute, informează News.ro.

Ea o va întâlni în ultimul act pe deţinătoarea trofeului, germana Julia Goerges, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Aceasta din urmă a învins-o, tot sâmbătă, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), pe rusoaica Viktoria Kuzmova, locul 50 WTA, după o oră şi 27 de minute de joc.