temperaturi
Actualitate

Temperaturi de minus 40 grade în Europa, prima oară în ultimii trei ani. Ce țară e afectată?

VREMEA arată temperaturi de minus 40 grade în Europa, prima oară în ultimii doi ani. O țră din nordul Europei este afectată puternic.

VREMEA După o pauză de doi ani, în nordul Suediei au fost măsurate din nou temperaturi de minus 40 de grade Celsius. Unele servicii feroviare au trebuit să fie anulate.

Extremul nordic al Europei a început noul an cu temperaturi de îngheț.

Temperaturi de sub minus 40 de grade Celsius au fost măsurate în nordul Suediei pentru prima dată de la sfârșitul anului 2021, potrivit Institutului meteorologic suedez SMHI marți. În unele locuri, cum ar fi Umeå, a fost cel mai frig din ultimii 12 ani.

Minus 41,6 grade la Nikkaluokta, în apropiere de Kiruna

Potrivit postului de televiziune SVT, toate serviciile de trenuri de pasageri la nord de Umeå au fost suspendate până joi din cauza riscurilor de siguranță cauzate de frig.

Potrivit institutului, în prezent există o zonă de presiune ridicată cu aer extrem de rece deasupra nord-estului Suediei și nordului Finlandei.

În Nikkaluokta, în apropiere de Kiruna, s-a înregistrat o temperatură de minus 41,6 grade. Cu toate acestea, recordul suedez de frig pentru acest secol este chiar mai mic: În februarie 2001, la Storbo a fost măsurată o temperatură uriașă de minus 44,0 grade.

blank