Actualitate, Stiri

Ţeapă în numele lui Mugur Isărescu!

Victimele au fost bătrâni, unul dintre ei pierzând 14.000 lei

61417365

Un barbat din judetul Hunedoara a escrocat mai multe persoane si le-a furat banii folosindu-se de numele lui Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, dar si de alte tertipuri. El sustinea ca ii va ajuta pe batrani sa-si isi salveze economiile de-o viata, dupa ce anterior ii mintea ca se vor schimba banii.

Escrocul, caruia i se spune Titus, aborda diverse persoane carora le promitea ca le va ajuta dezinteresat si le spunea ca sunt in pericol sa-si piarda economiile de-o viata daca nu-l asculta. Potrivit anchetatorilor, una din victime, in varsta de 64 de ani, a fost “agatata” in timp ce se indrepta catre casa, Titus spunandu-i ca il cunoaste de undeva.

61417369

“Inculpatul i-a spus parţii vatamate ca tocmai s-a intors de la Bucuresti de la o intrunire, acolo unde i s-a comunicat ca va fi reforma monetara, iar banii se vor schimba, intrebandu-l in acest sens daca are bani depozitati la banca. Partea vatamata a confirmat ca are un depozit de 14.000 lei”, au stabilit anchetatorii.

Nu a trecut mult si victima lui Titus a mers la banca si a scos banii din cont, dupa care a mers acasa cu acesta. Escrocul i-a cerut batranului de 64 de ani sa-si numere economiile de-o viata, iar dupa i-a spus ca banii nu mai sunt buni si ca ii va ajuta sa ii schimbe. Anchetatorii au stabilit ca acesta a profitat de momentul in care batranul si sotia acestuia nu au fost atenti, asa ca a luat banii , 14.000 lei si 1000 de euro si a plecat.

Escrocul s-a folosit in mod abuziv si de numele lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. Acesta a mers la domiciliul unei familii din judetul Hunedoara si a intrebat-o pe sotia celui pe care intentiona sa-l escrocheze daca barbatul ei este acasa deoarece vrea sa discute cu acesta pentru a cumpara piese de tractor. Titus a scos in timpul discutiei telefonul mobil si a simulat o convorbire cu o persoana careia i-ar fi spus ca se duce sa scoata banii de la banca.

61345631

“Dupa ce a introdus telefonul in buzunar, i-a spus femeii ca vrea sa o ajute pentru ca este in varsta. A sustinut ca un prieten de-al sau care il cunoaste pe Mugur Isarescu i-a transmis ca „ungurii” au cumparat bancile, si ca cei care au depozite nu vor mai primii bani inapoi. A sfatuit-o pe femeie ca in cazul in care are depozite la banca, sa scoata banii”, arata anchetatorii.

De aceasta data insa, escrocului nu i-a mai mers, desi era la un pas sa dea o noua lovitura. Viorel a avut anumite dubii, asa ca a sunat la banca sa intrebe daca cele spuse de Titus sunt reale si daca exista vreun director la institutia financiara cu numele Popa (escrocul il sunase anterior si se recomandase ca fiind si director la banca-n.r). In momentul in care si-a dat seama ca este la un pas de a fi inselat, Viorel a facut plangere la politie, escrocul a fost prins, iar ulterior trimis in judecata.

 

blank