International

Taylor Swift, marea învingătoare a galei American Music Awards 2013

Cântăreaţa i-a surclasat pe Justin Timberlake şi pe Rihanna

taylor-swift-ama-2013-600
Taylor Switf, cel mai bun artist al anului

Cântăreaţa country-pop Taylor Swift este marea învingătoare a galei American Music Awards (AMA) 2013 – care a avut loc duminică seară, la Nokia Theatre din Los Angeles -, unde a obţinut patru premii, inclusiv cel pentru artista anului.

justin-timberlake-amas-2013-650-430
Justin Timberlake

Taylor Swift, în vârstă de 23 de ani, i-a surclasat pe Justin Timberlake, Rihanna, Bruno Mars şi pe duoul Macklemore & Ryan Lewis, câştigând titlul de „artista anului” a treia oară şi fiind singura cântăreaţă care a obţinut o asemenea performanţă.

rihanna-ama-2013-650c
Rihanna, felicitat[ chiar de mama sa!

Taylor Swift a câştigat, de asemenea, premiul pentru artista pop/ rock preferată, artista country preferată şi pentru albumul country al anului, cu „Red” (2012), pe care figurează în cea mai mare parte cântece de dragoste.

miley-cyrus-ama-2013
Miley si pisicuta ei

„Dacă aţi votat pentru (acest album, n.r.), înseamnă că avem inima frântă în acelaşi fel, că toţi ne îndrăgostim la fel şi că suntem fericiţi în acelaşi fel, iar dacă ascultaţi această muzică, suntem pe aceeaşi lungime de undă (…)”, a declarat cântăreaţa după acceptarea premiului final.

ama_2013_miley_600_19
Miley Cyrus nu se dezminte si canta tot in chiloti

Justin Timberlake, care a revenit pe scena muzicală după o pauză de cinci ani, cu albumul „The 20/20 Experience”, a fost nominalizat la cinci categorii şi a câştigat trei dintre acestea: „artistul pop preferat”, „artistul R&B/ soul preferat” şi „albuml R&B/ Soul preferat” („The 20/20 Experience”).

christina-aguilera-ama-2013-600
Cat de mult a slabit Christina Aguillera!

Duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis, care a avut şase nominalizări, a câştigat două premii – la categoriile „artistul rap/ hip-hop preferat” şi „albumul rap/ hip-hop preferat”, cu „The Heist”.

ama_2013_jlo_600_9
Jennifer Lopez, exploziva la 44 de ani

Cântăreaţa Rihanna a fost recompensată cu primul Icon Award din istoria galei American Music Awards, primind trofeul chiar din mâna mamei sale, Monica Fenty. Rihanna, care a vândut 50 de milioane de albume în toată lumea şi este cel mai bine vândută artistă în format digital din istorie, a primit, de asemenea, premiul pentru artista R&B/ soul preferată.

ama_2013_katyperry_650_2
Katy Perry

Formaţia britanică One Direction i-a învins pe Justin Timberlake şi Taylor Swift la categoria „cel mai bun album pop/ rock” pentru „Take Me Home” şi a câştigat, de asemenea, premiul pentru formaţia pop/ rock preferată.

Printre ceilalţi câştigători s-au aflat Luke Bryan (artistul country preferat), DJ-ul suedez Avicii (artistul dance-electronic preferat), Ariana Grande (cel mai bun debut al anului) şi Marc Anthony (artistul latino preferat).

lady-gaga-r-kelly-ama-2013-650
Lady Gaga si R Kelly

La ceremonia AMA au susţinut recitaluri unele dintre cele mai importante nume din muzica pop, printre care Katy Perry, Lady Gaga, Miley Cyrus şi Christina Aguilera. Marele absent a fost Justin Bieber, care anul acesta nu a obţinut nicio nominalizare, după ce, în 2012, a fost marele câştigător al galei, cu trei trofee.

lady-gaga-ama-2013-600b
Lady Gaga

Nominalizările pentru American Music Awards au fost stabilite prin voturile fanilor, exprimate online. American Music Awards sunt unele dintre cele mai importante premii din industria muzicală americană, alături de Grammy şi Billboard Music.

 

 

blank