“Abia aştept să încep noua mea experienţă profesională!”

  Tatarusanu Fiorentina

Portarul Ciprian Tătăruşanu, care a încheiat contractul cu campioana României, Steaua Bucureşti, a semnat pentru clubul italian de fotbal ACF Fiorentina, potrivit site-ului oficial al grupării din Peninsulă.

Tătăruşanu (28 ani) a evoluat în ultimele cinci sezoane la Steaua, cu care a câştigat două campionate, Cupa României şi două Supercupe ale României, având şi 24 de selecţii la echipa naţională a României.

Ciprian Tătăruşanu şi-a început cariera la Juventus Bucureşti, iar în 2007 s-a transferat la Gloria Bistriţa, iar în 2009 a venit la Steaua.

”Abia aştept să încep noua mea experienţă profesională. Am dorit să vin la Fiorentina pentru proiectele ambiţioase ale clubului. E o echipă care joacă pentru plăcere, cu suporteri pasionali, care sunt aproape de echipa, iar oraşul este unul dintre cele mai frumoase şi un centru al artei italiene”, a declarat Tătăruşanu pentru site-ul clubului viola.

”Înainte de a veni la Fiorentina am vorbit cu Bogdan Lobonţ, care mi-a vorbit frumos despre Italia şi despre Fiorentina. Campionatul italian e mai puternic decât cel românesc, va trebui să muncesc din greu pentru a mă adapta. Sunt atacanţi de mare valoare pe care îi voi înfrunta, deci va fi şi mai greu”, a mai spus portarul naţionalei României.

Steaua s-a mai despărţit după încheierea sezonului de atacantul italian Federico Piovaccari, al cărui împrumut de la Sampdoria Genova a expirat, de atacantul grec Pantelis Kapetanos (contract încheiat) şi de căpitanul Mihai Pintilii, plecat la Al-Hilal (Arabia Saudită).

De-a lungul timpului la Fiorentina au mai jucat şi alţi fotbalişti români, precum Marius Lăcătuş (1990-1991) dar Bogdan Lobonţ (2006-2007), dar cel mai mare succes l-a avut Adrian Mutu