Tătaru susține că nu ia în calcul lockdown și restricții locale, acolo unde va fi cazul
Actualitate, Featured

Tătaru susține că nu ia în calcul lockdown și restricții locale, acolo unde va fi cazul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru susține că autorităţile nu iau în calcul scenariul unui lockdown în România, ci doar aplicarea unor restricţii la nivel local, unde situaţia epidemiologică impune acest lucru.

Întrebat dacă autorităţile au în vedere scenariul unui lockdown, aplicat deja în multe state europene, ministrul Nelu Tătaru susține că nu este luată în considerare această variantă.

”Nu luăm în calcul un lockdown, ci luăm în calcul respectarea unor reguli şi aplicarea unor restricţii la nivel local acolo unde se impune, cât mai repede posibil”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor elevilor, Tătaru a afirmat că recomandă ”tipul de şcoală faţă în faţă, în măsura în care se poate face acest lucru”.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nivelul de transmitere a virusului diferă de la o localitate la alta şi de la un judeţ la altul şi că din acest motiv comitetele locale pentru situaţii de urgenţă sunt cele care iau decizia în cazul suspendării cursurilor.

”Comitetele locale analizează şi în funcţie de evoluţie pot rămâne pe un scenariu mixt sau hibrid sau pot trece pe un scenariu trei (participarea tuturor elevilor la activităţi – n.r.)”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii din guvernul Orban s-a întâlnit duminică, timp de peste o oră, cu şefii spitalelor Covid din Iaşi, întâlnirea desfăşurându-se la sediul Prefecturii judeţului.