Tatăl Mihaelei, fetița de 11 ani din Dâmbovița care ar fi fost ucisă de olandezul Joop Vischer s-a prezentat, vineri, la Parchetul General pentru a citi dosarul. Acesta a spus că este mai liniștit după ce a discutat cu procurorul și va cere despăgubiri, însă doar „dacă se poate”.

„Nu, ce să cerem, nu cerem nimic, s-a întâmplat, asta este. (…) Da, da, să știți că sunt lămurit pe deplin. Domnul procuror mi-a spus: Băi băiatule, asta este treaba!”, a spus tatăl Mihaelei, la ieșirea de la Parchetul General, potrivit Mediafax.

Întrebat cine plătește acum, bărbatul a răspuns: „Păi cine să plătească? Dumnezeu”.

Tatăl Mihaelei a mai spus că intenționează ca, prin avocat, să ceară despăgubiri familiei olandezului, însă nu a precizat ce sumă: „Dacă se poate să ne dea și nouă ceva, știți și dumneavoastră, suntem săraci, nu avem și noi pentru pomeni, ceva, bine, dacă nu. (…) Noi nu cerem nicio sumă. Ce vrea legea, noi nu. (…) Eu nu mă gândesc la sume”.

Acesta a mai spus că nu a fost audiat, însă este mai împăcat după discuția de vineri cu procurorul.

„Sunt foarte liniștit, pentru că am văzut și eu care este problema cu adevărat, că stăteam mereu cu suspans, că o fi mort, nu o fi mort. (…) Mi-a dat dosarele, le-am văzut, le-am citit împreună cu domnul avocat. (…) De vreo 5 ani de zile de când, pe acolo pe la el (olandezul, n.r.), a avut multe probleme. Dar nu mă interesează. Pe mine m-a interesat de copilul meu, nu m-a interesat de el, ce a făcut”, a mai spus sursa citată.

Olandezul Joop Vischer este bănuit că, la finele lunii septembrie, a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru, o fetiță de 11 ani din Dâmbovița. La scurt timp după faptă, bărbatul s-a întors în Olanda și s-a sinucis.

Autoritățile române l-au pus sub acuzare. Între timp, Parchetul General a preluat un dosar din 2016 cu o fetiță din Iași, agresată – deoarece sunt indicii care arată că făptașul ar fi tot olandezul.