Politic, Stiri

Tăriceanu vrea să îşi facă partid?!

Antonescu: “Deja-vu pentru PNL. Stolojan şi Stoica au plecat spre putere”

Tariceanu (1)

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a comentat anunţul făcut de Călin Popescu Tăriceanu privind înfiinţarea unei noi formaţiuni politice. Tăriceanu a anunţat de asemenea că e posibil să candideze la prezidenţiale.

“Nu aş dramatiza deloc. Nu mă miră. După ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de azi, cu episodul în care domnul Tăriceanu, împotriva întregului partid, s-a dus la uşa domnului Ponta, era şi previzibil. Pentru PNL este un deja vu. Am trăit această istorie. După 2002, noi nu am fost scutiţi de asemenea lucruri. Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ai partidului ca protagonişti, domnii Stolojan şi Stoica, o lovitură grea care se voia dată partidului în 2006 sau 2007 când respectivii au trecut din PNL, spre a termina PNL, într-o zonă de putere, şi anume puterea prezidenţială Traian Băsescu. Astăzi, domnul Tăriceanu şi cei care îl sponsorizează politic încearcă aceeaşi lovitură la adresa PNL. Eu vă spun foarte sincer că PNL rareori a fost într-un moment de o asemenea unitate şi motivaţie politică. Privesc, din punctul acesta de vedere, fără emoţii ce face domnul Tăriceanu, dar cu o nesfârşită jenă pentru că totuşi e vorba de un om a cărui imagine 20 şi ceva de ani a fost asociată cu cea a PNL”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că PSD nu îl va susţine pe Tăriceanu la prezidenţiale.

“Domnul Tăriceanu are nişte calităţi sau ceva ce ar putea fi calităţi pentru PSD, dar nu am niciun fel de dubiu în legătură cu faptul că PSD nu îl va susţine nici măcar pe Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţie. Că domnul Tăriceanu ar putea candida în numele unei formaţiuni politice, asta este evident dreptul domniei sale. E un om care ar lua nişte voturi în nume personal”, a mai declarat Antonescu.

“Toate lucrurile care se întâmplă în această perioadă, ruperea USL, mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma, eu cred că sunt binevenite. În sensul că urmează foarte repede o limpezire pe alte criterii a scenei politice româneşti, o reaşezare, o resetare a ofertelor politice, a proiectelor politice, într-un an cu două rânduri de alegeri, mai ales cu prezidenţiale. Chiar dacă a fost dureros să abandonăm un proiect de mare anvergură, e mai sănătos aşa decât să fi continuat ceea ce devenise USL”, a mai spus liderul PNL.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

“Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult”, a spus Tăriceanu, la un post de televiziune. Întrebat dacă “mai mult” însemană să fie preşedinte al României, Tăriceanua răspuns: “Da”.

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: “Da, vă spun că da”. Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: “Da”.

Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

“Mâine (joi – n.r.) anunţ decizia de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemulţumiţi din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregătiţi, cu competenţă, cu care să dăm un nou suflu USL. În acest sens, putem să ne gândim şi la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu”, a spus Tăriceanu.