Actualitate, Featured

Tăriceanu susține că și ar fi dorit să existe mai multe femei în guvern

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris joi, pe Facebook, un mesaj în care se arată dezamăgit de numărul redus de doamne din Cabinetul Orban. De asemenea, Tăriceanu critică propunerea generalului Nicolae Ciucă, pentru portofoliul Apărării. „A pune în funcția de ministru al Apărării un militar activ, ba chiar șeful oștirii, mi se pare o greșeală”, a scris Tăriceanu.

Acesta este de părere că numirea lui Nicolae Ciucă încalcă anagajamentele NATO.

„Această decizie reprezintă un pas înapoi în privința angajamentelor euro-atlantice asumate de România cu privire la controlul civil asupra forțelor armate. Niciodată, de un sfert de secol încoace, la conducerea politică a armatei nu s-a mai numit un cadru activ”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE ar fi vrut mai multe doamne în Guvernul condus de Ludovic Orban.

„Nu pot să nu remarc, în primul rând, numărul scăzut al doamnelor în acest Cabinet. Spre deosebire de ultimele guverne, acesta, cu doar trei, are probabil cel mai scăzut număr de femei. Cred că reprezentarea în instituțiile de conducere ale statului ar trebui să încurajeze prezența femeilor, să devină o constantă, respectând pe cât de mult se poate proporția dintre femei și bărbați. Nu sunt adeptul discriminării pozitive, nu susțin înființarea de portofolii special pentru femei, dar cred că reprezentarea lor proporțională trebuie încurajată”, este de părere președintele ALDE.