Politic

Tăriceanu se simte ameninţat de premierul Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a spus că Guvernul va solicita un vot Parlamentului pentru anumite legi. Totodata, acesta a spus că “va trebui să folosească anumite instrumente pentru a proceda la anumite schimbări pentru care există o anumita rezistenţă în clasa politică”. tariceanu

In replica, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului vede aceasta decizie a premierului ca fiind o amenitare voalata.

“Eu înţeleg altceva. Asta este un fel de ameninţare voalată în legătură cu ceva care este foarte greu de măsurat. Care este rezistenţa clasei politice şi la ce? Schimbare la ce? Schimbăm perdele, schimbăm mobilierul la Palatul Victoria? Schimbarea se referă la lucrurile concrete. Aşa, în general, pe mine nu mă impresionează şi nici nu mă face să fiu temător la o astfel de ameninţare. Înţeleg că există, şi vă spun şi care sunt modalităţile, nu e niciun secret pentru nimeni, la ce poate să facă Guvernul, ca să ocolească temporar Parlamentul, de exemplu, să dea ordonanţe de urgenţă. Credeţi că e bine? Credeţi că asta e modalitatea? Eu cred că nu. Dar până una alta, eu cred că e corect să vedem care sunt propunerile. Dacă, de exemplu, discutăm de criteriile de selecţie a oamenilor în administraţie, pentru că am văzut că este o temă evocată de premier, o iau foarte în serios. Nu îmi place însă că aflu că va cere la Bruxelles specialişti şi criterii. Dar ce, noi nu putem să folosim criterii? Nu asta este problema, a stabilirii criteriilor. Criterii am avut şi până acum”, a afirmat Tăriceanu duminică la TVR 1.