Featured, Politic

Tăriceanu s-a ţinut de cuvant. Excluderi la nivel înalt din ALDE

Ședința informală a liderilor ALDE, care a avut loc vineri, s-a transformat într-o ședință a Biroului Politic Executiv în care partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a decis să îi excludă pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă. Cei patru au fost exculși pentru că au acceptat ofertele politice făcute de PSD. Niciunul dintre cei excluși nu a fost prezent la ședință, susțin surse din partid.

Tăriceanu s-a ţinut de cuvant. Excluderi la nivel înalt din ALDE  Teodor Meleșcanu a fost exclus pentru că a acceptat să fie președintele Senatului, la propunerea PSD, în timp ce Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă au acceptat să facă parte din guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Biroul Politiv Executic ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, obţinută de MEDIAFAX.

În cadrul şedinţei au fost discuţii despre nemulţumirile din partid, Marian Cucşa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir şi-a exprimat nemulţumirea faţă de formarea grupului mixt ALDE – Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE.

Ședința s-a transformat dintr-una informală, într-o ședință a Biroului Politic Executiv, în care s-a trecut la exculderi.

„Ce-a mai josnică metodă de a face politică. Să te invite la o ședință informală și să îți bage sub nas o ordine de zi a ședinței Biroului Politic prin care sunt executați colegii care au avut o altă opinie”, a declarat pentru Digi24.ro unul dintre vicepreședinții ALDE care contestă actuala conducere a partidului.

Cei patru lideri excluși din ALDE vor contesta decizia luată de partid.

În urmă cu câteva zile, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Executiv de către premierul Viorica Dăncilă.