Politic, Stiri

Tăriceanu: Iohannis a şters cu buretele identitatea PNL

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că a transformat PNL într-un partid fără identitate, pentru că, deşi liberalii au fost adversarii PDL şi ai lui Traian Băsescu încă din primul mandat al acestuia la Palatul Cotroceni, acum sunt cu toţii într-o alianţă evidentă.

tariceanu_jurnalul_ro_38106700
 
Mai mult, uniunea dintre forţele politice care au constituit Alianţa Creştin Liberală s-a făcut prin decizia lui Klaus Iohannis, fără ca membrii de partid ai PNL să aibă vreun cuvânt de spus.
 
“Iohannis a şters cu buretele identitatea politică a PNL. PNL a fost din 2006 un adversar politic care i-a dejucat planurile. În 2012, PNL nu a avut nicio problemă în a contribui la referendumul de schimbare a preşedintelui”, a spus  preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu.
 
„În cazul PNL, partidul a migrat. Nu mai suntem liberali, trecem la Partidul Popular, păstrăm şapca, ne pupăm cu Băsescu. (…) Ceea ce s-a întâmplat în PNL este edificator. Această decizie de fuzionare nu a fost luată prin consultarea membrilor sau a liderilor regionali”, a adăugat Tăriceanu.