Economic, Featured

Tăriceanu, îngrijorat de faptul că ministrul de Finanțe se tot împrumuta

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică, într-o postare pe Facebook, strategia Ministerului de Finanțe de a se împrumuta de la bănci, pentru acoperirea deficitului. Tăriceanu susține că băncile nu vor mai avea „apetit” pentru a finanța afacerile, pentru că preferă să împrumute statul.

„Efectul pe termen mediu al drenării de către Ministerul de Finanțe a resurselor băncilor românești va fi oprirea proiectelor de dezvoltare, diminuarea creșterii economice, pierderea de locuri de muncă sau stoparea creșterilor de salarii în mediul privat”, scrie Tăriceanu.

Președintele ALDE consideră că acordarea unor dobânzi mai bune pentru plasamentele românilor ar asigura acoperirea deficitului dar și dezvoltarea economiei.

„România are nevoie de finanțare pentru marile proiecte de infrastructură, pentru spitale regionale, pentru dezvoltarea proiectelor energetice, pentru transformarea Dunării în cea mai mare autostradă a Europei, ori această deturnare a resurselor băncilor comerciale strict pentru finanțarea unui deficit național nu ne ajută!”, mai scrie Tăriceanu.