Featured, Politic

Tăriceanu, despre „bârna” din ochii lui Kovesi. „Găseşte defecte doar la alţii”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în contextul declaraţiilor făcute de şefa DNA, că Laura Codruţa Kovesi nu vede „bârna din ochiul ei, ci caută defecte în ochii altora”, precizând că nu se face nicio presiune asupra DNA.

„Am văzut câteva extrase în presă din discursul doameni Kovesi. Am impresia ca dânsa nu vede bârna din ochiul ei, al instituţiei, dar caută să găsească defecte în ochii altora. Cred că instituţia, în momentul de faţă, nu este supusă nici unei presiuni, ci este interesul public, firesc, pe care toţi cetăţenii îl au, cu privire la o funcţionare corectă a justiţiei. Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, dezvăluirile cu ceea ce se întâmplă în cadrul instituţiei, DNA, pun serios sub semnul întrebării funcţionarea corectă în respectul legii şi în respectul drepturilor fundamentale care sunt grav încălcate. Aici, CSM şi inspecţia judiciară au un rol determinat pentru a restabili încrederea în justiţie”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că ministrul Justiţiei nu va fi chemat la o discuţie în coaliţie, precizând că: „Parlamentul, ca instituţie, priveşte cu foarte mare atenţie problemele care sunt legate de respectarea drepturilor fundamentale ale individului, dar problema gestionării justiţiei nu este o problemă a coaliţiei, ci un a care ţine de ministrul Justiţiei şi de CSM”.

blank