Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la funcția de primar al Capitalei, l-a atac vehement pe Facebook pe Traian Băsescu, fostul său partener de guvernare și actual rival la alegerile locale din septembrie.

Tăriceanu atac la Băsescu: Petrov încearcă să ne pacălească și a treia oara face referire la trecutul de informator al Securității al lui Băsescu și avertizează pe Facebook să nu mai repetăm greșelile din anii trecuți, când, consideră liderul ALDE, am fost „păcăliți” de două ori de fostul șef al statului.

„L-am ales Președinte în 2004 pentru că nu am știut că a fost informator al Securității. Apoi l-am ales și în 2009 tot neștiind acest lucru. Acum știm că îl cheamă Petrov și că și-a turnat la Securitate prietenii și colegii.

Ne-ai păcălit o dată, să-ți fie rușine! Ne-ai păcălit și a doua oară, tot rușine să-ți fie! Ne păcălești și a treia oară…să ne fie rușine!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu și Băsescu se numără printre cei 18 candidați la funcția de edil al Capitalei, la alegerile care vor avea loc pe 27 septembrie 2020. Cele mai mari șanse le au Nicușor Dan și Gabriela Firea, conform sondajelor recente.

Traian Băsescu îi propune un tandem lui Nicușor Dan: „Eu primar al Capitalei, el viceprimar”

Traian Băsescu i-a propus lui Nicușor Dan, un tandem de tipul „primar-viceprimar”. De asemenea, Băsescu a declarat că lui Eugen Tomac, liderul PMP, i s-au propus trei posturi de ministru pentru partid, la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

„Cred că și-au făcut o socoteală greșită, au mizat pe slăbiciunea mea, pe care eu nu o am, aceea de a înfrunta o realitate dificilă. Au pus PMP într-o oarecare dificultate, refuzând să accepte alianța în ultima clipă, ceea ce ne-a obligat să ne reorientăm și să participe la alegeri.