Featured, Politic

Tăriceanu recunoaşte că Mircea Diaconu are şanse mai mari decat el ne find afiliat politic

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Mircea Diaconu are şanse mai mari la alegerile prezidențiale, decât ar fi avut el, dacă ar fi candidat. Motivul: actorul poate lua voturi atât de la alegători de stânga, cât și de la alegători de dreapta, din moment ce candidează independent.

„Cred că în actuala configuraţie politică, Mircea Diaconu are mai mari şanse, pentru că el este, în postura lui de independent, un candidat care se adresează în egală măsură alegătorilor din stânga, centru şi dreapta spectrului politic”, a spus Tăriceanu la un post Tv.

„Considerăm că este un candidat pentru care merită să facem acest efort. Nu am discutat despre o alianţă politică (cu Pro România, n.r.). O să vedem după alegerile prezidenţiale. În partid sunt şi voci care contestă utilitatea unui proiect comun cu Pro România, dar există şi voci numeroase care consideră că este o variantă care merită de luat în seamă. O să discutăm. Nu avem niciun fel de grabă. O să luăm hotărârea aşa cum va vota majoritatea, în mod democratic”, a spus Tăriceanu.

El a explicat și de ce a renunțat la propria candidatură la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

„Sunt două elemente. Primul: rezultatul catastrofal pe care l-a obţinut ALDE la alegerile pentru Parlamentul European. Al doilea lucru este legat de decizia PSD care, după ce am hotărât de comun acord să avem un candidat comun la prezidenţiale, cel care este clasat cel mai bine în sondaje, şi acela eram eu, să ia hotărârea să meargă cu candidatură separată. Cu un astfel de scor, le-am spus colegilor mei că eu nu intenţionez să intru într-o competiţie electorală unde, cel mai probabil, scorul va fi scorul partidului, în aşa fel încât să anihilez orice şansă pentru viitor ca ALDE să rămână o formaţiune politică reprezentativă”, a spus Tăriceanu.