Actualitate, Stiri

Targul de manuale din Sectorul 2, veste buna pentru elevi!

Vesti bune pentru elevii din sectorul 2 al Capitalei! Edilul Ontanu si-a facut o prioritate din infrastructura scolara, iar acum scolarii se pot bucura de cele mai inalte standarde in ceea ce priveste unitatile de invatamant!

scoala0

Edilul Neculai Ontanu a realizat, in perioada vacantei de vara a elevilor, lucrari de reparatii, igienizari si modernizari necesare pentru inceperea in bune conditii a noului an de invatamant 2014 – 2015.

Astfel, au fost realizate lucrari exterioare, s-au amenajat ghene de gunoi, s-au facut reparatii si revizii la centrale termice cu gaze natural, dar si lucrari interioare, constand in igienizari spatii de invatamant si anexe (sali grupe/clase, laboratoare, holuri, cabinete, grupuri sanitare, bucatarii, etc.. Primaria Sectorului 2 are cea mai vasta retea de unitati scolare din Capitala, structurata astfel: 62 gradinite, 30 scoli generale, 23 licee, colegii, grupuri scolare, doua scoli de muzica si arta, dar si opt scoli speciale.

“Ma preocupa permanent conditiile pe care le oferim copiilor si elevilor in unitatile de invatamant pe care Primaria Sectorului 2 le are in administrare. An de an reparam si modernizam cladirile, sali de clase, laboratoarele si salile de sport, astfel incat tinerii sa beneficieze de cele mai bune conditii pentru invatare”, ne-a spus edilul Neculai Ontanu. De altfel, primarul modernizeaza permanent si doteaza cu aparatura de ultima generatie toate unitatile de invatamant. Unele dintre lucrari au fost realizate prin accesarea fondurilor europene, cum ar fi cele de la Colegiul National ”Iulia Hasdeu” si Liceul Teoretic ”C.A. Rosetii”.

ontanu_02653400

“De asemenea, am semnat finantarea pentru obtinerea fondurilor europene pentru alte doua unitati de invatamant, Colegiul National ”Dimitrie Leonida” si Colegiul Economic ”A. D. Xenopol” care vor intra si ele intr-un amplu proces de modernizare, reparare si dotare cu aparatura de ultima generatie”, a mai spus Ontanu.

Pentru protectia copiilor, elevilor, cadrelor didactice, cladirilor unitatilor de invatamant si dotarilor acestora s-au implementat trei sisteme de siguranta, respectiv paza umana, cartele de acces si camere video la fiecare institutie pe care o avem in administrare.

Pe langa imbunatatirea continua a conditiilor pe care le oferim copiilor si elevilor in unitatile de invatamant am infiintat Parlamentul si Guvernul Local al Tinerilor Sector 2, doua organisme formate din elevii liceele si colegilor national pe care ii invatamant sa realizeze proiecte destinate tinerilor.

Scopul proiectului este de a vinde la un pret mic manualele scolare din clasele IX – XII de care nu mai au nevoie si sa obtina bani pentru alte carti necesare studiului.