Cristina Tarcea acuza ca ancheta disciplinara care o priveste este una politica, inducând posibilitatea implicarii liderului PSD in demararaea acestei cercetari. Informariile reies din punctul de vedere transmis de presedintele ICCJ Sectiei pentru Judecatori a CSM, care il judeca disciplinar.

“Este de notorietate faptul că președintele Camerei Deputatilor a fost condamnat in primă instanta in luna iunie 2018 de un complet de judecata al instantei supreme, apelul declarat urmând a fi judecat , potrivit legii, de un complet de 5 judecatori.

La data de 23 iulie 2018 a intrat in vigoare Legea nr. 207/ 2018 prin care s-au adus o serie de modificari Legii nr. 304/2004, iar in cursul lunilor august si septembrie, , presedintele Camerei Deputatilor a facut mai multe declaratii publice, afirmând ca refuz sa aplic legea”, sustine Cristina Tarcea.

Ulterior, la 1 septembrie a expirat mandatul conducerii Inspecției Judiciare.

“La 3 septembrie, acelasi politician l-a criticat pe ministrul Justitiei, acuzandu-l ca “nu a dus la pana la aprobare” ordonanta privind prelungirea mandatelor sefilor Inspectiei Judiciare , afirmând cu acea ocazie “sunt suparat pentru ca tocmai se pot pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare”.

Se pune întrebarea fireasca : Ce “anchete importante” erau in derulare si de unde stia președintele Camerei Deputatilor acest lucru?”, se intreaba presedintele ICCJ.

Ulterior, arata Tarcea, pe 5 septembrie a fost publicata OUG privind prelungirea mandatului conducerii Inspectiei Judiciare, iar pe 7 septembrie a fost finalizata ancheta care o viza, semnata de inspectorul sef, proaspat reconfirmat in functie.